Medunjanin: Mladi igrači su budućnost bh. fudbala

Stigao na okupljanje reprezentacije

Medunjanin: Mladi igrači su budućnost bh. fudbala

Samir Mlaćo

Najiskusniji reprezentativac BiH na sjevernoameričkoj turneji je Haris Medunjanin koji je za nacionalni tim odigrao 55 susreta i postigao 11 golova.

"Drago mi je što sam i ovaj put pozvan u reprezentaciju jer je uvijek velika čast nositi dres sa državnim grbom. Tu je novi selektor i mnogo mladih igrača koji žele da ostvare dobar rezultat su. Ja vjerujem u njih i mislim da su oni budućnost bh fudbala“, rekao je Medunjanin.

Vezista Philadelphie Union svojim iskustvom nastoji da motiviše mlade igrače koji su prvi put u „A“ timu:

"Dobro se radi, momci imaju mnogo želje. Sada su u reprezentaciji i oni su glavni ovdje. Rekao sam im da se opuste i bitno je da imaju samopouzdanja. Ako nekad i pogriješe, nije važno jer svi pravimo greške. Važno je zajedništvo i da dres natopimo znojem kada predstavljamo svoju zemlju“, zaključio je Haris Medunjanin.

Naša reprezentacija će prvi meč odigrati protiv Amerike u nedjelju na ponedjeljak u 03:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi