Elvir Rahimić je istakao da mu je velika čast biti dio novog stručnog štaba na čelu s Robertom Prosinečkim

Pomoćnik selektora nogometne reprezentacije BiH

Rahimić: Vjerujem da ovi igrači imaju šta pokazati u narednim utakmicama

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se u Zenici, a već sutra izabranici Roberta Prosinečkog putuju za SAD, gdje će odigrati dvije pripremne utakmice s igračima iz Premijer lige i mlade selekcije BiH. Selektor nije bio danas prisutan na treningu jer je otišao na žrijeb Lige nacija, tako da je pred novinarima o samim pripremama referisao njegov pomoćnik Elvir Rahimić.

On se dotakao igračkog kadra, plana priprema, rada s novim selektorom i očekivanjima u narednim utakmicama.

"Nije bilo još razgovora, nakon današnjeg treninga donijet ćemo konačnu odluku, koji igrač neće putovati s nama. Nije bilo drugih otkaza, ni povreda, svi su zdravi, spremni i puni samopouzdanja. Za svakog od ovih igrača poziv u seniorsku reprezentaciju je velika stvar u karijeri, siguran sam da će u ove dvije utakmice igrači pokazati kvalitete, te da će dosta njih i u budućnosti biti na spisku selektora", ističe Rahimić.

Reprezentacije SAD i Meksika će nastupiti s igračima iz domaće lige

"Pa sigurno je da će SAD nastupiti s igračima iz MLS lige, vjerovatno će tu biti i mlađih igrača, kao i Meksiko sigurno. To je prilika da i oni isprobaju neke igrače, kao i mi, tako da očekujem dosta novih i mlađih igrača u svim reprezentacijama", kaže pomoćnik selektora.

Velika čast je biti u ovom stručnom štabu

"Upoznajemo još svi polako stil rada novog selektora i njegovih pomoćnika, interesantno je svakako raditi s novim stručnim štabom. Prosinečki je bio igračka legenda i vjerujem da se od njega dosta toga može naučiti u svakom smislu. Meni je velika čast biti dio ovoga svega i nadam se da ću dosta toga naučiti", nada se Rahimić.

Za kraj se dotakao i plana priprema do samih utakmica

"Danas imamo trening, sutra imamo ujutru jedan i onda poslijepodne idemo za Sarajevo, pa putujemo za SAD. Tamo ćemo imati dva treninga prije utakmice, zatim utakmica protiv SAD, pa onda isto dva treninga do utakmice s Meksikom. Vjerujem da će svi igrači biti zdravi i da ćemo opravdati očekivanja u ovim utakmicama", kazao je Rahimić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi