Medunjanin propustio golijadu na Riazoru
Foto: EPA

Sevilla slavila u La Coruni

Medunjanin propustio golijadu na Riazoru

Edmir Škorić

Sjajna utakmica odigrana je na Riazoru, a Sevilla je u sklopu 23. kola španske Primere slavila s 4:3.

Riera je u 28. minuti donio radost domaćim navijačima, da bi Vitolo samo pet minuta kasnije izjednačio rezultat na 1:1.

Isti igrač u sedmoj minuti nastavka pogađa za potpuni preokret, a kada je Gameiro u 65. minuti pogodio s bijele tačke, činilo se da je sve gotovo u La Coruni.

Međutim, novi gol Riere u 72. minuti vratio je nadu Deportivu, u čijem sastavu danas nije bilo bh. reprezentativca Harisa Medunjanina.

Pokušavali su domaći doći do poravanja, ali je Sevilla sačuvala prednost i upisala važna tri boda. U zadnjih desetak minuta po jedan gol na obje strane. Prvo autogol Sidneija za 4:2 vodstvo gostiju, a onda gol Pereza s bijele tačke za konačnih 4:3.

Sevilla se učvrstila na petom mjestu sa 49 bodova, dok je Deportivo 15. sa 25 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 26. kolo:
Deportivo - Sevilla 3:4 (Riera 28, 72, Perez 93 - penal/ Vitolo 33, 52, Gameiro 65 - penal, Sidnei 83 - ag)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.