Medunjanin seli u MLS?

Bh. fudbaler dobio dozvolu da napusti klub

Medunjanin seli u MLS?

Endin Čaušević

Haris Medunjanin u narednih nekoliko dana će najvjerovatnije napustiti ekipu Deportivo La Corune.

Medunjanin ove sezone većinu utakmica posmatra sa tribina, a nekada dobije priliku da se nađe na klupi za rezervne igrače u Deportivu. Bh. reprezentativac nalazi se u nemilosti trenera španske ekipe, a danas mediji u Španiji prenose da je Medunjanin dobio dozvolu od Deportiva da pronađe novi klub.

Prije nekoliko dana pojavila se informacija da bi bh. reprezentativac karijeru mogao nastaviti u Turskoj, a za Medunjanina interes je pokazao Genclerbirligi. 

Ipak, španski mediji navode da će Medunjanin svoju karijeru najvjerovatnije nastaviti u američkom MLS-u jer ga želi nekoliko klubova. Navodno, jedan od klubova iz MLS-a ponudio je Medunjaninu bogat ugovor i očekuje se u narednim danima da se ozvaniči ovaj transfer.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Medunjanin je u Deportivo La Corunu stigao u ljeto 2014. godine kao slobodan igrač i u dresu španskog kluba ove sezone odigrao je samo dvije utakmice. Ugovor sa Deportivom ističe na kraju sezone, a njegova vrijednost procijenjuje se na oko dva miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi