Sevilla razmontirala gradskog rivala, Deportivo se obrukao

Betis ponižen na Ramon Sanchez Pizjuanu

Sevilla razmontirala gradskog rivala, Deportivo se obrukao

Večeras su odigrane dvije revanš utakmice osmine finala Kupa kralja, a obje su ponudile pomalo iznenađujuće rezultate.

Sevilla je na svom terenu sa i više nego ubjedljivih 4:0 savladala ekipu Betisa i tako sa ukupnih 6:0 izborila plasman u narednu rundu takmičenja. Strijelci za domaći tim bili su Reyes u 4., Rami u 35., Gameiro u 73. i Kakuta u 89. minuti.

Deportivo je na svom Riazoru doživio potpuni debakl porazom od drugoligaša Mirandesa, koji je pobjedom od čak 3:0 došao do velikog uspjeha. Strijelci za pobjednički tim bili su Provencio u 41. i 71., te Bastidas u 55. minuti.

Mirandes se u četvrtfinale plasirao sa ukupnom pobjedom od 4:1, a vrijedi istaći da Haris Medunjanin ni večeras nije bio u kombinacijama za ovaj meč.

Kup kralja, 1/8 finala:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla - Betis 4:0

La Coruna - Mirandes 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi