Mega Leks trijumfovao u Podgorici

Prva polufinalna utakmica

Mega Leks trijumfovao u Podgorici

D. Vejo

Košarkaši Mega Leksa savladali su večeras u Podgorici ekipu Budućnosti u prvoj utakmici polufinala ABA lige rezultatom 81:85, po četvrtinama 15:24, 28:18, 19:18 i 19:25.

Izabranici Dejana Milojevića večeras su savladali favorizovanu ekipu Budućnosti koja je u doigravanje ušla sa prve pozicije na tabeli. 

Gosti iz Sremske Mitrovice sjajno su otvorili meč. Kvalitetna odbrana kao i napad krasili su igru gostiju. Prvu dionicu obilježio je Danilo Nikolić ubacivši 11 poena.

Druga četvrtina pripala je domaćinu. Plavo-bijeli uprkos sedam postignutih trojki nisu uspjeli da steknu značajnu prednost. U ovom periodu najviše se isticao Zagorac koji je postigao 15 poena, a koji nije promašio ni jedan šut iz igre.

Treć period meča bio je izjednačen. Na obje strane vidjela se čvrtsta igra. Zagorac postepeno pada, a Jenkins postiže pet trojki.

Posljednja četvrtina prošla je u znaku gostiju koji su pokazali karakter. Ovom pobjedom Mega Leks je nanio prvi poraz Budućnosti na njihovom terenu u ovoj sezoni. 

Najefikasniji u timu Budućnosti bili su Jenkins sa 26 i Dragićević sa 12 postignutih poena, dok su kod gostiju najbolji učinak imali Zagorac sa 27 i Janković sa 17 ubačenih koševa.

Uzvratni meč igra se 19. marta u Sremskoj Mitrovici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi