Mehanović: Rudaru treba provjereno trenersko ime kako bi se klub borio za vrh tabele
Bašić i Mehanović, tandem koji je klubu iz Kaknja donio opstanak u 1.ligi FBiH

Mladi trener izborio opstanak sa klubom iz Kaknja

Mehanović: Rudaru treba provjereno trenersko ime kako bi se klub borio za vrh tabele

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Rudara iz Kaknja jučer su na domaćem terenu savladali Zvijezdu iz Gradačca rezultatom 4:2 i tako u posljednjem kolu potvrdili opstanak u Premijer ligi.

Jedan od najzaslužnijih za ovaj uspjeh je i trener Bećir Mehanović. On je svojim predanim radom, velikom energijom i temperamentnošću pridobio povjerenje navijača kakanjskog Rudara koji se iskreno nadaju da će ovaj mladi stručnjak i u narednom periodu ostati na klupi Rudara.

Mladi trener ponajviše je zaslužan zašto je Rudar izborio opstanak. Nakon remija protiv Viteza klupu Rudara napustio je Mirnes Buza, a Mehanović nije želio igrače ostaviti na cjedilu. Podigao je poljuljano samopouzdanje igrača i u dva domaća susreta protiv Goražda i Zvijezde ostvario pobjede vrijedne opstanka.

"Nije bilo tako jednostavno raditi i pripremati se za ovu utakmicu protiv Zvijezde. Momci su dali svoj maksimum i ispoštovali sve ono što smo se dogovorili. Bilo je oscilacija u igri, ali je to shvatljivo budući da je veliki ulog bio u pitanju i utakmica se igrala po teškom vremenu. Čestitao bih gostima na fer i korektnoj igri, ali isto tako bih se zahvalio publici na ogromnoj podršci, rekao je trener Mahanović.

Iako ima podršku publike, ovaj mladi trener ne vidi se na klupi prvog tima u narednom periodu

"Što se tiče mog trenerskog posla u prvom timu, mislim da sam završio trenutno s vođenjem prve ekipe. Rudar treba provjereno trenersko ime, autoritet koji će voditi ove momke do mnogo ozbiljnijih rezultata. Nikad više ne smije se desiti da klub strijepi za opstanak do posljednjeg kola" kazao je Mehanović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ako je suditi po onome što je Rudar postigao u 'nehumanim' uslovima s Mehanovićem, onda je ovaj trener pravo rješenje na klupi Rudara. Uz sve navedeno Mehanović je 'produkt' kakanjske škole fudbala i upoznat je sa stanjem i mogućnostima Rudarevih talentovanih omladinaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi