Mehanović se nada uspješnom proljeću: Bit ćemo u vrhu, a protiv GOŠK-a imamo motiv više

Kakanjci uskoro u Makarskoj

Mehanović se nada uspješnom proljeću: Bit ćemo u vrhu, a protiv GOŠK-a imamo motiv više

S. Mlaćo

Kakanjski Rudar vrijedno se sprema za drugi dio sezone.. Kakanjc očekuje borba na dva fronta, Prva liga i Kup BiH gdje će u četvrtfinalu igrati protiv NK GOŠK.

Kakanjci će završni dio priprema odraditi u Makarskoj, a trener Mehanović je optimista.

"Pripreme protiču veoma dobro. Uprava je obezbijedila sve potrebne uslove, radimo u Visokom, a sada ćemo na pripreme u Makarsku. Dvadesetog idemo u Makarsku, bit ćemo devet dana i onda nas čeka meč Kupa", kaže na početku razgovora za SportSport.ba trener FK Rudar Kakanj Bećir Mehanović.

Vjeruje da će njegov tim biti kvalitetniji u drugom dijelu sezone.

"Otišli su nam Mirza Kovač i Gabrijel Popović, a stigli su Jusić, Dervišagić, Čehajić, dok se oporavio Sivac. Mislim da ćemo biti kvalitetniji".

Svjestan je da će drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH biti veoma uzbudljiv.

"Biće sigurno. Svi se pojačavaju. Mislim da ćemo završiti u gornjem dijelu tabele. Teško će biti pratiti Olimpik, možda se tu odvoji još eventualno GOŠK, ali vjerujem da će i mi biti u gornjem dijelu".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Žrijeb je jučer odlučio da u četvrtfinalu Kakanjci odmjere snage sa GOŠK-om. Igra se jedan meč i to u Kaknju. Ova dva tima u prvom dijelu su odmjerila snage u Kaknju i gosti su slavili 4:3.

"Imali smo mnogo sreće u žrijebu, prije svega zbog domaćeg terena. Završnice je Kupa, svi timovi su kvalitetni, a GOŠK dobro poznajemo. Savladali su nas u prvom dijelu sezone, te sada imamo i motiv više da im se osvetimo. To bi nam bila svima i nagrada za 100 godina postojanja kluba i taj veliki jubilej", dodao je Mehanović na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi