Mehanović: U Genku vjeruju mladim igračima, reprezentacija je veliko iskustvo

Bivši kadetski reprezentativac BiH

Mehanović: U Genku vjeruju mladim igračima, reprezentacija je veliko iskustvo

Samir Mlaćo

Nekadašnji prvotimac FK Sarajevo Gojko Cimirot jučer je pristupio belgijskom Standardu te tako povećao koloniju bh. nogometaša u toj zemlji. Već odavno je poznato su naši nogometaši na cijeni u Belgiji, a veliki je broj onih koji će uskoro dobiti i priliku da zaigraju u nekoj od seniorskih momčadi Jupiler lige.

Jedan od njih je i nekadašnji kadetski reprezentativac BiH Elvis Mehanović, član Genka. Iza sebe ima sjajnu polusezonu u juniorima tog kluba, a vjeruje da će dobiti šansu i u seniorskoj momčadi tog kluba.

"Zadovoljan sam svojim igrama, ali ima stvari koje mogu puno bolje i radim na tome. Planovi su naravno da zaigram za prvi ti i na tome radim, te se borim za to", kaže Mehanović za SportSport.ba.

U Belgiji treneri vjeruju mladim igračima, što raduje ovog nogometaša.
"Treneri prvog tima daju šanse mladim igračima da igraju, a na nama je da se pokažemo i ostavimo dobar utisak", jasan je mladi nogometaš.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Za kadetsku reprezentaciju BiH upisao je devet nastupa, a priznaje da je imao i poziva još jedne reprezentacije.
"Imao sam nastupe za holandsku reprezentaciju prije nego što sam dobio pozv iz BiH. Imam uspomena od tada, ali kada sam dobio poziv iz BiH nisam ga mogao odbiti. Dres BiH je bio moja velika želja i zaista nosim lijepe uspomene, pogotovo kada smo igrali Euro 2017. To je bio dječiji san i veliko iskustvo za sviju nas", ističe Mehanović.

S obzirom na sjajne igre u Genku opravdano se nada i pozivu selektora juniorske reprezentacije Tonija Karačića.
"Sada sam junior i naravno da imam veliku želju da opet obučem dres reprezentacije. Nadam se pozivu u budućnosti", dodao je na kraju razgovora Elvis Mehanović, član belgijskog Genka i nekadašnji kadetski reprezentativac BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi