Mehmed Baždarević u klub doveo kradljivca skupocjenog sata
(Foto: EPA)

Diaby-Fadiga dobio drugu šansu

Mehmed Baždarević u klub doveo kradljivca skupocjenog sata

M. Šljivak

Mladi fudbaler Lamine Diaby-Fadiga otpušten je iz ekipe Nice zbog krađe skupocjenog sata vrijednog oko 70.000 eura od saigrača Kaspera Dolberga.

Dolberg je krađu sata iz svlačionice prijavio 16. septembra. Tada je poručio da neće ispunjavati klupske obaveze dok se kradljivac ne pronađe, što se ubrzo desilo.

Odmah je otkriveno da je sat iz svlačionice, nakon treninga, ukrao 18-godišnji talentovani fudbaler Lamine Diaby-Fadiga, kojem je potom uručen otkaz.

Međutim, ovaj tinejdžer nije čekao dugo na novi klub. Odmah ga je angažovao Paris FC kojeg sa klupe predvodi nekadašnji selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Njemu su pojačanja neophodna kako bi se izvukao iz teške situacije, jer je njegov tim uvjerljivo posljednji na tabeli Ligue 2. Prethodno je doveo iskusnog Jeremyja Meneza, a sada i mladog Diaby-Fadigu.

Očigledno da Baždareviću nije bitno šta je ovaj mladić napravio, jer je samo jedan cilj-očuvanje statusa člana Ligue 2.

Top Komentari

SeoRusilac
Merhametli Meša
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi