Mehmed Ćosić jučer napustio Željezničar, danas je na potpisu u klubu bh. trenera
Na Grbavici su mu često mijenjali pozicije i nije se najbolje snašao

Sve je dogovoreno, vraća se u Srbiju

Mehmed Ćosić jučer napustio Željezničar, danas je na potpisu u klubu bh. trenera

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Mehmed Ćosić je jučer raskinuo saradnju sa FK Željezničar, a čini se da je razlog itekako poznat. Ćosić se nije najbolje snašao na Grbavici, no istovremeno je imao dogovoren angažman.

On bi danas trebao postati novi član FK Radnički Kragujevac, kluba koji se takmiči u Super ligi Srbije i sa klupe ga predvodi bh. trener Feđa Dudić, dok je prvi pomoćnik Adnan Jahić.

Dudić je napravio kvalitetan posao i sada će se njegov tim dodatno pojačati, a Ćosića dobro poznaje iz FK Velež.

Ćosić se u Premijer ligu naše zemlje se vratio upravo iz Srbije gdje je bio član Kolubare, no epizoda u Premijer ligi je kratko trajala.

Mehmed Ćosić
Mehmed Ćosić FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: DF

Statistika

15 nastupa
10 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Srbijansku ligu dobro poznaje i neće mu biti problem da se uklopi, posebno i zbog toga što poznaje Dudića, te njegov rad.

Oglasi

Podsjetimo, Željezničar je jučer objavio poslije prvog treninga da je klub dogovorio raskid saradnje, iako je Ćosić i sam obavio trening. Zatim je održao sastanak sa čelnicima kluba i razdužio opremu.

"FK Željezničar i Mehmed Ćosić potpisali su sporazumni raskid ugovora.
Ćosić je u Željezničar stigao prošlo ljeto, a ukupno je odigrao 16 utakmica.

Zahvaljujemo se Ćosiću na profesionalnom odnosu, doprinosu na terenu i želimo mu sreću u nastavku karijere.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!", naveli su jučer u objavi iz FK Željezničar.

Radnički bio zakucan za dno, Dudić ih doveo u mirnu luku

Radnički je bio na posljednjem mjestu tablice prije odlaska Dudića i prvog pomoćnika Adnana Jahića, no brzo su krenule dobre igre. Nedavno je Radnički remizirao protiv Partizana, te tako jesenjem prvaku Srbije zadao težak udarac, ali i slavio u nekim veoma važnim domaćim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako su došli na desetu poziciju od 16 klubova koliko ima u Super ligi Srbije. Prvenstvo se nastavlja 10. februara, a Radnički će u aprilu igrati i četvrtfinale Kupa Srbije što je historijski uspjeh za klub iz Kragujevca.

Da li će još neko premijerligaško ime ove zime put Srbije, ostaje da se vidi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Dobar igrac kojeg je Zeljkan unistio. Momak im igrao sve, osim golmana, stopera i spica. Bukvalno svaka utakmica druga pozicija. Debili mu psuju i zovu ga panjem, a jako je zahvalan i koristan igrac koji bi imao mjesta u vecini ekipa PLBiH.
5 0
Drakula
Otisao u jaci klub 20 puta. Eto a ovi ga amateri nisu cijenili. Jasarevic im top3 igraca otjerali i njeg kazu kvazi navijaci daleko ti kuca od grbavice. Zreli za prvu federacije.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi