Feđa Dudić zadovoljan odlazi na zimsku pauzu - Napravio je nevjerovatan preokret sezone za Radnički

Radnički 1923 upisao novu pobjedu

Feđa Dudić zadovoljan odlazi na zimsku pauzu - Napravio je nevjerovatan preokret sezone za Radnički

M. Šljivak

Radnički 1923 iz Kragujevca savladao je Radnik iz Surdulice s 1:0 u odgođenoj utakmici 9. kola Super lige Srbije. Ovo je Dudiću osma pobjeda na klupi Kragujevčana, šesta u prvenstvu.

Radnički 1923 bio je u jako lošoj situaciji prije dolaska Feđe Dudića u klub. Bh. stručnjak je preporodio tim iz Kragujevca i rezultati govore za sebe.

Danas je ovaj tim u odloženoj utakmici 9. kola Super lige ugostio Radnik iz Surdulice. Na kraju je ostvarena pobjeda od 1:0.

Trenutak odluke u ovom meču desio se u 22. minuti. Francuz Wajdi Sahli pogodio je protivničku mrežu za prednost domaćeg tima od 1:0.

Bilo je prilika da se promijeni rezultat s obje strane u nastavku utakmice. Ipak, ostalo je 1:0 i Radnički je stigao do tri boda u ovom susretu.

Oglasi

Radnički 1923 prvi dio sezone vjerovatno završava na devetoj poziciji. Ogroman je to napredak u odnosu na početak sezone kada su bili kandidati za ispadanje iz lige.

Feđa Dudić ih je izvadio iz krize. U 11 prvenstvenih utakmica uzeo je 19 bodova i Kragujevčani mogu mirno na zimsku pauzu.

Drugi dio sezone u Srbiji se nastavlja početkom februara. Radnički će ovakvim igrama sasvim sigurno biti opasan rival i za one najveće klubove, iako u duelima s timovima iz vrha tabele, osim Partizana, nisu bili previše uspješni.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Treba svakako istaći da bh. stručnjak ugovor s ovim timom ima do kraja ove sezone. Svojim radom je privukao veliku pažnju i sigurno je da će biti bogatijih ponuda tokom ljeta.

Top Komentari

Drakula
Bla bla bla bla. Nikakav trener samo srece ima seljacic obicni i forumaš
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi