Kodro pred prvi trening Zmajeva: "Volio bih da nas svi podržite malo, ovo je novi projekat..."

Bh. tim počeo pripreme

Kodro pred prvi trening Zmajeva: "Volio bih da nas svi podržite malo, ovo je novi projekat..."

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je danas pripreme za mečeve protiv Lihtenštajna i Islanda u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a prije današnjeg treninga u Butmiru medijima se obratio selektor Meho Kodro.

Zmajevi su se okupili danas na Ilidži gdje će boraviti sve do četvrtka kada će put Zenice gdje se u petak igra meč protiv Lihtenštajna.

Prvi trening našeg tima u Butmiru počeo je u 18 sati, a prije toga Meho Kodro je otkrio kakva je situacija u ekipi, te kakva očekivanja ima od narednih mečeva.

"Prelijep osjećaj je što sam ponovo tu. Jedva sam čekao da dođe taj momenat, bilo je dosta pripremnih radova. Desio se i taj dan, vidim da su igrači baš raspoloženi, vjerujem da to ima veze i s njihovim nastupima u klubovima jer igraju jako dobro. Jedna optimistična situacija. Od starta smo znali na koje vrijeme možemo računati, volio bih da ga je bilo više, ali šta je tu je. Rad koji smo pripremili ćemo pokušati da odradimo u ovih par dana i da će igrači to pihvatiti i dati rezultat, ali vrijeme će pokazati", rekao je Kodro.

Da li su svi igrači stigli na okupljanje?

Oglasi

"Imamo problem s Barišićem koji je došao povrijeđen, ima preglede i ujutro i vidjet ćemo šta će biti s njim. Sutra ujutro također očekujemo da će Anel Ahmedhodžić doći i on je imao neki problem s povredom, pa ćemo vidjeti na čemu je i on".

"Da li sam raspoložen? Jesam i to baš. Ovo je moj ambijent, tu s igračima, teren i sve što smo isplanirali da uradimo. Osjećam se skroz dobro tu, to je ono gdje volim da budem".

Na čemu ćete insistirati na treninzima najviše?

"Pa, na svemu pomalo. Organizacija je za mene vrlo važna. Radit ćemo neke taktičke zamisli, ekipa bi trebala imati neka 3-4 prepoznatljiva koncepta i da pokušamo da vratimo to neko samopouzdanje nakon tri poraza. Nadam se da ćemo pogoditi s onim što ćemo tražiti od igrača", kaže Kodro.

Također, osvrnuo se i na činjenicu da u zadnje tri utakmice naš tim nije uspio da postigne pogodak, te je poslao i poruku navijačima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Volio bih da nas svi podržite malo. Ovo je novi projekat i naše su želje baš velike da ovo odradimo da valja. Igračima je potrebno vjere u njih i podrška".

"U zadnjih mjesec dana smo ja i stručni štab pregledali toliko mečeva naših i od protivnika. Ima dosta tu informacija, ali to je druga briga. Malo vremena što imamo s igračima moramo da se fokusiramo na ono što je najbitnije. Vjerujem u naš tim i da možemo sve da dignemo na veći nivo i da će nam to dati rezultat".

Top Komentari

Drakula
HAJMO LIHTENŠTAJN HAJMO ISLAND BRACO!
1 4
Sioux1921
Sretno mehaga legendo
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi