Fotografije iz Butmira pokazale su ko je i šta je Edin Džeko!

Sjajan potez našeg kapitena

Fotografije iz Butmira pokazale su ko je i šta je Edin Džeko!

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas na Ilidži pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i duele protiv Lihtenštajna i Islanda. Prvi trening Zmajevi će odraditi u Butmiru, a pred sami početak vidjelo se još jednom ko je i šta je Edin Džeko.

Okupljanje reprezentacije naše zemlje počelo je danas na Ilidži gdje će boraviti naši reprezentativci nekoliko dana, a potom će put Zenice gdje nas u petak očekuje utakmica protiv Lihtenštajna.

Većina reprezentativaca je stigla danas na Ilidžu, a prvi trening našeg tima počeo je u 18 sati.

Jasno je da će prvi trening Meho Kodro iskoristiti kako bi se što bolje upoznao s ekipom, te im predstavio plan i program priprema pred okršaje koji nas očekuju protiv Lihtenštajna i Islanda.

No, pred sami početak treninga u Butmiru vidjeli smo zanimljivu situaciju, a u centru pažnje našao se naš kapiten Edin Džeko.

Oglasi

Koliko je Džeko popularan vidjelo se pred početak treninga kada su ga okružile igračice SFK 2000 koje su završile svoj trening pred sami dolazak naših reprezentativaca u trening kamp Sarajeva.

Džeko je izašao u susret članovima SFK 2000 i bez problema se fotografisao s igračicama ovog kluba što je ponovo pokazao kakva je zvijezda, ali i da je čvrsto na zemlji s obzirom da nikoga od njih nije odbio.

Dijamant je među prvima stigao danas na okupljanje bh. tima iako je sinoć imao meč u Ankari gdje je njegov Fenerbahče s minimalnih 1:0 pobijedio Angaraguču.

Jasno je da će Džeko biti glavni adut Mehe Kodre u narednim utakmicama gdje su našim timovima potrebne pobjede kako bismo ostali u utrci za plasman na EP kroz kvalifikacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, meč u Zenici protiv Lihtenštajna igra se u petak s početkom u 20:45 sati, dok tri dana kasnije gostujemo selekciji Islanda.

Top Komentari

Drakula
Placali ista ovaj savez i šugava reprezentacija sto treniraju u butmiru. Ako ne treba nekom j mrtvu majku usta
0 2
atomskimrav
Dosli malo da se slikaju i pričaju sa novinarima, a same slike sa treninga mi ne obećavaju mnogo (samo se izlezavaju).
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi