Meho Kodro pronašao novi trenerski angažman

Ponovo u Švicarskoj

Meho Kodro pronašao novi trenerski angažman

E. Čaušević

Bh. stručnjak Meho Kodro karijeru će nastaviti na klupi švicarskog kluba Stade Lausanne-Ouchy.

Kodro je bez angažmana bio dvije godine nakon što je u martu 2018. godine napustio Servette. Nakon dvogodišnje pauze Kodro se odlučio vratiti poslu i to ponovo će trenirati klub u Švicarskoj.

Lausanne-Ouchy je potvrdio danas da je dogovorena saradnja s bh. stručnjakom na dvije godine, a on će ekipu preuzeti kada počnu pripreme za novu sezonu.

Ovaj klub takmiči se u drugom rangu švicarskog fudbala, a trenutno su na sedmoj poziciji sa 28 bodova i osigurali su opstanak u ovoj ligi.

Kodro ima iskustva u drugom rangu švicarskog fudbala gdje je više od godinu dana vodio Servette koji se sada takmiči u društvu najboljih. Pored Servettea Kodro je u svojoj karijeri još vodio Sarajevo i Real Sociedad B.

Le Stade Lausanne Ouchy a le plaisir d’annoncer la nomination de Meho Kodro au poste d’entraîneur de l’équipe...

Posted by FC Stade Lausanne Ouchy on Thursday, June 4, 2020

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi