"Volio bih vidjeti još jednog Bosanca u Barceloni i ne bi mi smetalo da mi 'titulu' uzme Pjanić"

Meho Kodro o mogućem dolasku veznjaka Juventusa na Camp Nou

"Volio bih vidjeti još jednog Bosanca u Barceloni i ne bi mi smetalo da mi 'titulu' uzme Pjanić"

Endin Čaušević

Prethodnih dana u Španiji se dosta priča o mogućem transferu Miralema Pjanića iz Juventusa u Barcelonu, a o tome je pričao i legendarni bh. fudbaler Meho Kodro koji već godinama živi u Španiji.

Kodro je za Mundo Deportivo pričao o svim tim špekulacijama da će Pjanić doći u Barcelonu, ali se ostvrnuo i na mnoge druge teme. Na početku razgovora nemoguće je bilo izbjeći temu oko koronavirusa, a Kodro je otkrio kako on provodi vrijeme tokom pandemije.

"Vrijeme provodim većinom u kući kao i svi ostali. Tu je i Kenan s nama tokom ovog svega. Ukupno nas ima pet i nije nam dosadno. Sada kada su ublažene mjere malo je lakše i nadam se da će se uskoro sve vratiti u normalu. Hvala Bogu mi smo dobro i niko nema zdravstvenih problema", rekao je Kodro na početku razgovora.

Novinar Roger Torello koji je radio razgovor s Kodrom pokušao je trenutnu situaciju uporediti s radom u Bosni i Hercegovini, ali mu je bh. stručnjak brzo objasnio da se to baš i ne može porediti.

"Ovakva situacija možda podsjeća na neke trenutke iz rata, ali ruku na srce to se ne može porediti. Rizik ljudskih života u ratu je dosta veći i sve to što se dešavalo u Bosni je dosta drugačije od ovoga danas", jasan je bio bivši napadač Barcelone.

Nakon toga glavna tema bio je Pjanić za kojeg španski mediji pišu da se sve dogovorio s Barcelonom, te da će naredne sezone nositi dres katalonskog kluba.

"Čini se da je pravi trenutak za to. Znam ga dobro i sigurno da on može donijeti dosta toga u igri Barcelone. On može igrati na mnogim pozicijama u veznom redu, ali mislim da bi najviše donosio ako bi igrao na poziciji gdje je Sergio Busquets. On je najbolji kada je malo povučeniji i diktira tempo igre. Može igrati i iza napadača kao u Romi, ali mislim da mu ova pozicija više odgovara".

Jasno je da Barcelona ima ogroman izbor u veznom redu i postavlja se pitanje da li će Pjanić biti višak.

"Znam da tu ima dosta igrača, ali je Pjanić drugačiji od njih jer igra jako dobro pod pritiskom rivala i može dati spektakularan dugi pas preko pola terena".

Bilo je priče da Barcelona u transfer želi uključiti Arthura Mela što se navijačima baš i ne sviđa jer Brazilac ima 23 godine, a Pjanić je sedam godina stariji.

"Mislim da Arthur i Pjanić mogu zajedno igrati. Poznajem Miralema bolje nego većina ovdje i s njim bi Barca imala dosta alternativa. Danas kada imate 30 godina u fudbalu to uopšte nije mnogo. Pjanić je u najboljim godinama i vrhunski je profesionalac. On može igrati još tri ili četiri godine na visokom nivou", poručio je Kodro.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kodro je jedini bh. fudbaler koji je imao priliku nositi dres Barcelone i sada bi Pjanić mogao biti drugi nakon više od 20 godina čekanja. Kodru su pitali da li mu je čast što je jedini Bosanac koji je igrao za Barcu, a njegov odgovor ih je iznenadio.

"Nije mi čast jer volio bih vidjeti još nekog Bosanca da igra u Barceloni. Ne bi mi smetalo da Pjanić uzme tu 'titulu' od mene. On je fudbaler kojeg pratim kada je imao 18 godina", zaključio je Kodro na kraju razgovora za Mundo Deportivo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaštita Identiteta
Gdje je onaj što se raspravljao sa mnom neki dan oko Mireta?? "...mislim da bi najviše donosio ako bi igrao na poziciji gdje je Sergio Busquets. On je najbolji kada je malo povučeniji i diktira tempo igre..." hvala ti Kodro, objasni internet selektorima :)
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi