Godišnjica najveće pobjede u historiji ljutog rivalstva: Bh. as je hat-trickom postao živa legenda

Nezaboravna pobjeda

Godišnjica najveće pobjede u historiji ljutog rivalstva: Bh. as je hat-trickom postao živa legenda

Admin Čaušević

Okršaji Athletic Bilbaa i Real Sociedada su poznati kao Baskijski derbi i predstavljaju jedno od najvećih rivalstava u španskom fudbalu.

Na današnji dan 1995. godine ostvarena je najveća pobjeda u historiji u stogodišnjoj tradiciji okršaja dva najveća kluba iz Baskije. 

Real Sociedad je na svojoj Anoeti dočekao Athletic i pobijedio sa visokih 5:0. Taj susret obilježio je Meho Kodro. Bh. proslavljeni as je kompletirao savršeni hat-trick. 

Mostarac je prvo zabio lijevom nogom u 12. minuti. Igrala se 24. minuta kada odlično koristi centaršut i zabija glavom, a svoj treći te peti gol za domaće je zabio u 56. minuti. još su pogađali Pedro i Idiakez.

Kodro je tog dana zauvijek ušao u historiju Baskijskog derbija, a sezonu kasnije uspio je obilježiti i El Clasico jer je zabio dva gola za Barcelonu u pobjedi nad Realom s 3:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nekadašnji fudbaler Veleža je preoveo četiri nezaboravne godine u San Sebastianu gdje i danas živi. Živa je legenda kluba i uživa veliko poštovanje od svih pristalica Reala.  

Inače, njegov sin Kenan trenutno nastupa za Athletic Bilbao zbog čega je Meho često u nezgodnoj situaciji kako navijati protiv svog potomka. Tako će biti kada se i ova dva kluba sastanu u velikom finalu Kupa Kralja. 

Top Komentari

madr1dist4
Zasto je slika sa utakmice Real Sociedad - Atletico Madrid?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti