Mehremić napušta Karpaty, jednu ponudu već odbio

Bh. defanzivac mijenja sredinu

Mehremić napušta Karpaty, jednu ponudu već odbio

Nekadašnji defanzivac Željezničara Adi Mehremić na kraju sezona napušta Karpaty. 

Mehremić je nakon epizode u Željezničaru karijeru nastavio u Ukrajini, gdje je potpisao za tamošnji Karpaty Lviv, ali nakon samo jedne sezone ovaj klub će napustiti i potražiti tokom ljeta novu sredinu.

Iako mu je Karpaty nudio produženje saradnje, Mehremić je odbacio mogućnost da ostane i po završetku sezone će postati slobodan igrač, što je, očekivano, rezultiralo interesovanjem nekoliko klubova. 

Od ranije je Mehremić u kontaktu s nekoliko klubova iz Austrije, a u borbu za njegov potpis također se uključio i azerbejdžanski prvoligaš Sabail iz Bakua koji se kvalificirao u Evropsku ligu, no istu ponudu bh. internacionalac je odbio. 

Kroz karijeru Mehremić se okušao u nekoliko zemalja. Osim u Ukrajini igrao je još u Austriji, Slovačkoj, Češkoj, zatim Latviji, dok je u Bosni i Hercegovini nosio dresove Olimpika, Veleža i Željezničara.

U ovoj sezoni je Mehremić, dodajmo i to, odigrao za Karpaty Lviv 25 utakmica i pritom postigao jedan gol uz dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi