Meksikanci provocirali navijača Argentine, ovaj nije ostao dužan

Raste temperatura pred sutrašnji susret

Meksikanci provocirali navijača Argentine, ovaj nije ostao dužan

Haris Zilić

U subotu nas očekuje veoma paklen meč između Argentine i Meksika u drugom kolu grupe C Mundijala u Kataru. Pored rezultatske težine, ova duel je već imao i navijačku uvertiru.

Poznato je da meksički navijači imaju poseban odnos sa navijačima iz Južne Amerike, posebno se to odnosi na Argentince i Brazilce.

Većina Meksikance ne priznaju kao dio Latino Amerike jer pripadaju Sjevernoj Americi, ali naravno Meksikanci su jedni od tvraca Latino stila pa to bude često razlog za svađe, ali i navijačke sukobe.

U četvrtak su dvije navijačke grupe imale uvertiru sa prvi sukobom u Kataru gdje je policija brzo intervenisala, a čini se da se amtosfera sve više diže kako se bliži utakmica.

Osvanuo je na internetu novi video gdje navijači Meksika provociraju Argentince.

Oglasi

Sve se dešavalo u lokalnom autobusu u Dohi gdje su navijači Meksika pjesmama izazivali jednog od navijača Argentine koji je ustao sa svog sjedišta i krenuu u žestoku raspravu.

Meksikanci su većinom "peckali" za urugvajske titule na Mundijalima, također su govorili da Gaučosi ne postoje na fudbalskoj scnei nakon ere Diega Armanda Maradone.

Argentina je u prvom kolu doživjela senzacionalan poraz od Saudijske Arabije nakon preokreta, dok je Meksiko zahvaljujući najviše Ochoi osvojio bod protiv Poljske (0:0).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vidjet ćemo kako će fudbaleri Argentine odgovoriti protiv Meksika. Stigli su u Katar kao jedni od favorita turnira, a onda izgubili od totalnog autsajdera u prvoj utakmici.

Meksika što se tiče, u toj zemlji ne očekuju mnogo od ove selekcije, za koju smatraju da je jedna od lošijih generacija koju su imali u posljednje vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi