Problemi za Argentince: Traži se deportacija igrača iz Katara, optužen za zlostavljanje!

Almada unosi nemir

Problemi za Argentince: Traži se deportacija igrača iz Katara, optužen za zlostavljanje!

Edmir Škorić

Argentinska reprezentacija u subotu igra i više nego važnu utakmicu protiv Meksika u 2. kolu Svjetskog prvenstva u grupi C, nakon što je na otvaranju doživjela pravi šok i izgubila od Saudijske Arabije sa 2:1.

I dok se Argentinci predvođeni Lionelom Messijem pokušavaju što bolje spremiti za važan duel, stigla je nimalo dobra vijest iz njihovog kampa. Naime, iz zemlje su zatražili su da jedan od argentinskih nogometaša bude deporotovan.

Riječ je o Thiagu Almadi, posljednjem koji se pridružio reprezentaciji umjesto povrijeđenog Interovog napadača Joaquina Corree. Veznjak Atlanta Uniteda neočekivano je dobio poziv u reprezentaciju.

Prije nego što je prešao u američku ligu, mladi Argentinac igrao je za Velez, u ligi svoje zemlje. A 2020. godine optužen je za "seksualno zlostavljanje otežano tjelesnim pristupom i grupnim zlostavljanjem" tokom tajne zabave s nekim od njegovih bivših saigrača.

U tom smislu, Raquel Hermida Leyenda, advokatica koja zastupa ženu koja ga je prijavila, rekla je u razgovoru za "El show de Ulises Jaitt": "Moji partneri pronalaze kako doći do Katara na pravi način. Puno je igrača kojima je zabranjen ulazak u Katar. Thiago Almada je slobodan".

Oglasi

Advokatica kaže da razmišlja o javljanju FIFA-i dok slučaj traje. U tom kontekstu, Tako u jako delikatnom trenutku za ekipu stižu loše vijesti, koje bi mogle da unesi nemir među igrače.

Argentina i Meksiko igrat će jednu od najuzbudljivijih utakmica grupne faze i to s posebnom začinom jer ni jedna ni druga ne mogu izgubiti bodove ako žele da se plasiraju u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Lionel Messi je dao jedini gol protiv Saudijaca, ali je evidentno da ima bolove i da nije u najboljem stanju, pa i dalje radi odvojeno i po posebnom programu.

No, ipak, svi vjeruju da će Messi protiv Meksika biti na pravom nivou i da će upravo on biti čovjek odluke. Argentinci su s velikim očekivanjima doputovali u Katar i bili bi blago rečeno srozani ako ispanu već u grupnoj fazi.

Oglasi

Uostalom, ovo je po svemu sudeći posljednja šansa da Messi postane prvak svijeta sa svojom zemljom. Do sada je uspio da osvoji Copu Americu, ali Mundijal još nikada.

Treću utakmicu Argentina će odigrati 30. novembra protiv Poljske Roberta Lewandowskog, koji je u 1. kolu promašio penal protiv Meksika u 0:0 remiju.

Promjene koje bi Scaloni mogao napraviti u argentinskoj reprezentaciji protiv Meksika

U srcu odbrane umjesto Cristiana Romera mogao bi zaigrati Unitedov Lisandro Martínez, a na desnoj strani, Gonzalo Montiel i Nahuel Molina Lucero bi zamijenili mjesta, dok se Enzo Fernandez i Alexis Mac Allister natječu u sredini terena za mjesto Alejandra Gomeza .

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bivši Riverov i sadašnji veznjak Benfice ima prednost da zamijeni Papua. Isto tako, nije isključen povratak Marcosa Acune umjesto Nicolasa Tagliafica na poziciji lijevog bočnog.

Vjerovatni tim za Meksiko: Martinez, Lisandro Martinez, Montiel, Otamendi, Acuna, De Paul, Paredes, Fernandez, Messi, Lautaro Martinez i Di Maria.

Top Komentari

Ibro
Nece frajer ni zaigrati svakako
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti