Muške kolege mogu samo da aplaudiraju: Majstorija meksičke fudbalerke i gol za pamćenje

Magija u jednom potezu

Muške kolege mogu samo da aplaudiraju: Majstorija meksičke fudbalerke i gol za pamćenje

Haris Zilić

U 16. kolu meksičke Clasure za fudbalerke ekipa Leona deklasirala je Santons Lagunu rezultatom 4:0, a susret je obilježila fudbalerka Leona, Yashira Yuleth Barrientos Gonzalez (29).

Pomenuta fudbalerka je u 69. minuti postigla maestralan pogodak za 2:0.

Nakon jedne akcije Leona, Yuleth je ostala da leži nakon duela sa protivnicom, akcija je nastavljenja, Yuleth je brzo ustala i onda maestralnom petom zabila za 2:0.

Pogodak koji je odmah postao viralan na društvenim mrežama i sigurno mogu da zavide i mnoge muške kolege.

Nema dileme da je ovo gol godine u Meksiku, ali i jedan od najboljih golova u svijetu.

Atraktivna reakcije meksičke fudbalerke je izazvala ogromno oduševeljenje, a i protivnice su nakon utakmice prišle da čestitaju.

Oglasi

Preostala tri gola za Leon postigle su Angeles u 41. minuti, Garza u 83. minuti i Viso u drugoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Inače, Yashira Yuleth Barrientos Gonzalez je jedna od najboljih meksičkih fudbalerki.

U posljednje tri sezone u dresu Gudalajare i elona odigrala je ukupno 77 utakmica u meksičkom prvenstvu i postigla je 22 pogotka.

Leon je ovim trijumfom skočio na šesto mjesto sa 27 osvojenih bodova i blizu su plasmana u play-off ClasuRe.

SantoS Laguna je fenjeraš sa samo pet osvojenih bodova u 16 odigranih kola Clasure.

Trenutni lider je ekipa Tigresa sa 43 boda, a ujedno je i riječ o jednoj od najboljih ekipa u meksičkom ženskom fudbalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije