Meksiko jednom nogom na Svjetskom prvenstvu
Foto: EPA

Nakon pobjede nad Hondurasom

Meksiko jednom nogom na Svjetskom prvenstvu

Reprezentacija Meksika krupnim koracima grabi prema plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Meksikanci su večeras na stadionu Azteca u Mexico Cityju ubjedljivo savladali Honduras sa 3:0 i tako ostali na prvom mjestu svoje grupe kvalifikacija.

Prvi gol na utakmici viđen je u 35. minuti kada je Oswaldo pogodio za 1:0, da bi u 63. i 66. minuti domaći riješili sve dileme oko pobjednika u ovom meču. Prvo je pogodio Lozano, a nedugo zatim Jimenez koji je postavio konačan rezultat susreta.

Meksiko nakon pet odigranih kola ima 13 bodova, a na ruku mu ide i remi Kostarike i Paname (0:0), pa tako sada od drugoplasiranih Kostarikanaca ima pet bodova više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi