Memišević komanduje odbranom koja se može pohvaliti sjajnim defanzivnim uspjesima

Mrežu Groningena je vrlo teško zatresti

Memišević komanduje odbranom koja se može pohvaliti sjajnim defanzivnim uspjesima

Otkad je počela 2019. godina, postoji nekoliko klubova kojima je vrlo teško postići pogodak, a jedan od njih je i Groningen čije boje brani bh. reprezentativac Samir Memišević.

Ovaj holandski klub možda ne zna koji je najbolji način da se postigne pogodak, ali isto tako ne zna ni lako primiti gol, a za svu statistiku koju ćete vidjeti u nastavku zaslužna je dobro poznata Opta.

Groningen igra vrlo dobar fudbal od početka ove godine, pa je na 12 odigranih susreta upisao samo dva poraza, a golove vrlo rijetko prima. Da budemo precizni, ovaj klub je primio samo osam pogodaka na 12 utakmica u 2109. godini, a ako spomenemo da je samo protiv PSV-a i Venla primio četiri, onda je jasno da su u preostalih 10 mečeva primili samo četiri gola.

Ruku na srce, ekipa nije ni postigla previše golova, tačnije rečeno, mrežu protivnika je tresla 15 puta u ovoj godini.

Posebno je impresivan podatak je da Groningen dozvoljava jako malo udaraca na svoj gol. Tačnije rečeno, prema golu Groningena je upućeno 29 udaraca ove godine, a ako gledamo 12 najjačih takmičenja u Evropi, onda dolazimo do podatka da je ovaj klub među top pet klubova po ovoj statistici.

Manje udaraca u okvir svog gola u 2019. godini dozvoljavaju samo Manchester City i Red Bull Leipzig. A, Groningen je po ovoj statistici bolji od Liverpoola i Porta koji zauzimaju 4. i 5. mjesto.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Naravno, u svemu je jedan od najzaslužnijih bh. defanzivac Samir Memišević koji igra još jednu sjajnu sezonu i dokazuje da se radi o vrlo pouzdanom štoperu čije ekipe, čak i u ofanzivno vrlo jakim ligama poput holandske, primaju malo golova.

Inače, zbog svega učinjenog u 2019. godini, Groningen se probio na 8. poziciju holandskog prvenstva jer sada ima 41 bod iz 29 odigranih susreta.

Top Komentari

MirzaBarucic
Ali se zbog toga forsira Ćivić.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi