Memišević dogovorio potpis dvogodišnjeg ugovora

Dogovor postignut

Memišević dogovorio potpis dvogodišnjeg ugovora

Admin Čaušević

Jasno je gdje će Samir Memišević nastaviti karijeru. Bh. reprezentativca ćemo i dalje gledati najjačem rangu holandskog fudbala.

Bh. reprezenativac i Groningen su postigli dogovor oko novog dvogodišnjeg ugovora što znači da će 25-godišnji defanzivac u holandskom klubu ostati do polovine 2021. godine.

Bh. reprezentativac i njegov menadžer su prošle sedmice preispitivali situaciju oko klauzule koja je omogućavala Groningenu da jednostrano produži ugovor na još jednu godinu.

Ta opcija se nije svidjela našem fudbaleru te je nakon pregovora održanih ove sedmice dogovoreno da Memišević potpiše novi i znatno povoljniji uguvor. Za razliku od prethodnog ugovora ovaj put su klauzule isključene.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Memišević je u Groningen stigao na ljeto 2016. godine. Iako mu je prirodna pozicija štoper, ove sezone uglavnom igra u veznom redu ekipe koju vodi Danny Buijs.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi