Memišević: Poštovat ću odluku Prosinečkog kakva god bila
(Foto: Flitsend)

Defanzivac Gronigena za SportSport.ba

Memišević: Poštovat ću odluku Prosinečkog kakva god bila · Intervju

Ovoga ljeta “mundijalska groznica” će zaobići Bosnu i Hercegovinu. Priliku da se vratimo među fudbalsku elitu ponovo ćemo imati kroz predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. 

Promjene su izvršene na klupi reprezentacije, a da će ih biti i na terenu moglo bi se naslututi i prema nedavnoj američkoj turneji, tokom koje je novi selektor Robert Prosinečki isprobao igrače iz Premijer lige BiH. Među onima od kojih javnost očekuje da budu “osvježenje” u nacionalnom timu jeste i Samir Memišević, igrač Groningena, koji je prema stručnim ocjenama jedan od najboljih defanzivaca holandske Eredivisie.

“Bosna i Hercegovina je moja država i uvijek ću biti njen vojnik, to je svima jasno. Do selektora je da li sam ja tu potreban ili ne. Svakako ću poštovati njegovu odluku. Što se tiče američke turneje, nažalost nije bilo moguće da se stavim na raspolaganje selektoru, jer je u Holandiji već počelo prvenstvo prije te turneje, a kako se nije radilo o zvaničnom FIFA terminu za odigravanje prijateljskih utakmica, klub nije bio dužan da me pusti", kazao nam je Memišević, pa dodao:

"Drago mi je zbog igrača iz Premijer lige, jer su dobili priliku da pokažu šta znaju. Znam koliko im to znači, jer sam i sam bio u njihovoj situaciji. Posebno mi je drago zbog mojih prijatelja koji su prvi put obukli dres nacionalnog tima."

Ove sezone Groningen nešto teže osvaja bodove u holandskom prvenstvu, prevashodno jer je dosta podmladio ekipu. Međutim, Memišević ističe da se niko u klubu ne zadovoljava mjestom u donjem dijelu tabele.

“Ove sezone igramo nešto lošije, pretrpjeli smo dosta promjena u timu, dosta je mladih igrača, što potvrđuje činjenica da smo treći najmlađi klub u Evropi. Bilo je tu i nesretnih rezultata, ali mislim da je glavni, tako reći, problem neiskustvo ekipe. Bez obzira na sve, mi moramo i želimo bolje od ovoga, jer ipak spadamo u elitu holandskog fudbala”.

Nasuprot trenutnim rezultatima tima, forma Samira Memiševića je u stalnom usponu. To potvrđuju i ocjene holandskih medija, koji su igrača Groningena više puta ove sezone svrstavali u tim kola.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

“Što se tiče moje forme ja sam zadovoljan, jer igram konstatno, što je najvažnije. Istina, u
zadnjem kolu uvršten sam opet u najbolji tim, što mi svakako imponuje."

Iako je Memiševićeva cijena na tržištu drastično porasla, sve je više klubova iz Holandije i Evrope koji se raspituju za mladog defanzivca iz BiH. Memišević vjeruje da uskoro slijedi i selidba iz Groningena.

“Svaki dan nastojim da napredujem i naučim nešto novo. Već nakon pola godine u Groningenu
bilo je ponuda, ali je tada mišljenje i kluba i mog menadžera bilo da je rano za transfer. Ukoliko
budem zdrav i ako nastavim ovako da igram, vjerujem da će ovog ljeta biti pravo vrijeme za
promjenu sredine. Ipak je politika Groningena takva da dovodi mlade igrače, a onda ih prodaje
u veće klubove. Sretan jesam i zadovoljan u Groningenu, ali svakako želim više i bolje", poručio je Memišević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti