Teška povreda Memiševića, hitno prebačen u bolnicu

Nakon sudara glavama

Teška povreda Memiševića, hitno prebačen u bolnicu

Esmer Oštraković

Sinoć su utakmicu u okviru 26. kola UAE lige odigrali Al Nasr i Al Sharjah, a pobjedu od 1:0 ostvarila je domaća ekipa.

Jedini gol na utakmici viđen je u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, a strijelac za pobjedu domaćina bio je Taarabt.

Utakmicu je obilježila teška povreda bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine i fudbalera domaćeg Al Nasra, Samira Memiševića.

Igrao se 19. minut kada se Memišević silovito sudario glavom sa suparničkim igračem, te je ostao ležati na terenu.

Odmah je Memiševiću pružena pomoć. Naime, prvo je imobiliziran, a zatim je medicinskim vozilom odvučen sa terena.

Nažalost, morao je hitno biti sa stadiona prebačen u bolnicu, ali srećom Memišević je prošao samo sa nekoliko kopči na glavi.

Oglasi

Tačnije, Memišević je dobio nekoliko kopči iznad desnog oka, ali obzirom na to kakav je sudar glavama bio, prošao je jako dobro.

Protivnički fudbaler Rashid je također morao napustiti igru u 19. minuti igre zbog povrede, ali je prošao dosta bolje od Memiševića.

U ovom susretu šansu da igra dobio je i trenutni reprezentativac Bosne i Hercegovine u redovima gostiju, a to je Miralem Pjanić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je ovu utakmicu počeo na klupi, a u igru je ušao u 72. minut, ali nije uspio pomoći svojoj ekipi da izbjegne poraz.

Nakon ove utakmice i pobjede na domaćem terenu Al Nasr se sada probio na deveto mjesto na tabeli, dok je Al Sharjah na sedmom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi