Kinezi odali veliko priznanje Samiru Memiševiću
Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine u timu sezone kineske Superlige.

Cijene njegove dobre igre

Kinezi odali veliko priznanje Samiru Memiševiću

E. Ganibegović

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Samir Memišević, napustio je Kinu i tamošnji fudbal, a danas je iz te zemlje za njega stiglo veliko priznanje.

Za kineski Beijing Gouan prošle sezone je odigrao 28 utakmica, te postigao četiri gola uz šest asistencija što je sjajan učinak za jednog defanzivca.

Da se radi o jednom od najboljih defanzivaca u Kini potvrdilo je i priznanje koje je danas stiglo - izabran je u najbolji tim prošle sezone kineske Superlige.

Osim našeg fudbalera, u najboljem timu su: Gu Chao, Zhang, Jadson, Son, Stanciu, Romulo, Davidson, Moises, Cryzan i Marcao.

Podsjetimo, prije sedam dana Memišević je ozvaničio svoj transfer u Ujedinjene Arapske Emirate gdje je potpisao za Al Nasr.

Oglasi

"Po mnogo lijepih stvari pamtit ću vrijeme provedeno u Kini, a eto kao kruna došlo je ovo priznanje i uvrštanje u najbolji tim sezone", rekao je Memišević za SportSport.ba, te dodao:

"Nadam se da ću dobru formu prenijeti i u Ujedinjene Arapske Emirate, te pružati još bolje partije za Al-Nasr."

U ovoj zemlji igra i Miralem Pjanić koji će svakako biti na spiskovima Faruka Hadžibegića, a vidjet ćemo da li će selektor obratiti pažnju i na ovog sjajnog defanzivca.

Memišević u dresu s nacionalnim grbom do sada ima upisana tri nastupa. Debitovao je 29. maja 2016. godine u prijateljskoj utakmici protiv Španije pod selektorskom palicom Mehmeda Baždarevića.

Ovaj 29-godišnji defanzivac za novi klub trebao bi debitovati već sutra i to na gostovanju kod Sharjaha za koji nastupa upravo Miralem Pjanić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi