Memišević pravi sjajan transfer?! "Bilo je kontakta, čekam ponudu"

I Groningen mu nudi novi ugovor

Memišević pravi sjajan transfer?! "Bilo je kontakta, čekam ponudu"

Ime Samira Memiševića posljednjih se sedmica sve češće može vidjeti u škotskim medijima.

Povremeni reprezentativac BiH u kontinuitetu igra veoma dobro za Groningen, a nastupi koje pruža u Eredivisiji nisu prošli nezapaženo, pa je, između ostalog, za njegove usluge interes pokazao i Celtic.

Sa velikanom iz Glasgowa ovaj nekadašnji defanzivac Radnika se povezivao i ljetos, a kako mu ugovor s Groningenom ističe narednog ljeta, čelnici Celtica vjeruju kako ga za 'sitniš' mogu dovesti i dodatno ojačati svoju zadnju liniju. Da postoji interes potvrdio je i sam Memišević.

"Bilo je kontakta, međutim ponude još nema. Znači samo su ostvareni razgovori. No, s obzirom da mi uskoro ističe ugovor, još nekoliko klubova je u igri", kazao je Memišević (25), pa potom dodao:

"Groningen mi nudi novi ugovor, žele da ostanem još tri godine, ali ne želim žuriti. Ovo je vrlo važan period u mojoj karijeri, moram dobro procijeniti šta je najbolja opcija za mene i moju karijeru."

Ukoliko se transfer realizuje, Memišević ne bi bio prvi igrač kojeg je Celtic otkupio od Groningena. Ranije je, podsjećamo, istim putem išao i Virgil Van Dijk.

Top Komentari

Sport
hahahaha ko će da kupi ovog lojavog baliju Celtic katolički klub
2 55
Babo
Umjesto Sport napiši fašista bolje ti stoji!
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi