Memišević u timu kola: Nemamo vremena za slavlje
Nekadašnji fudbaler Radnika u Holandiji pruža dobre partije iako u posljednje vrijeme silom prilika igra na poziciji zadnjeg veznog, a ne na prirodnoj stoperskoj.

Pruža dobre partije

Memišević u timu kola: Nemamo vremena za slavlje

A. Beganović

U okviru 14. kola fudbalskog prvenstva Holandije Groningen našeg Samira Memiševića je savladao Bredu (5:2).

Do veoma važne pobjede stigli su fudbaleri Groningena koji polako izlaze iz opasne zone, a u ubjedljivom trijumfu sjajnu partiju pružio je i nekadašnji fudbaler Radnika iz Bijeljine.

Memišević, koji silom prilika u posljednje vrijeme iogra na poziciji zadnjeg veznog, dobru partiju je krunisao pogotkom, a u izboru portala whoscored.com našao se i u timu kola.

Idealni tim 14. kola Eredivisie u izboru portala whoscored.com: Schrepen (Emmen), Zeefuik (Groningen), Hoegh (Heerenveen), De Ligt (Ajax), Palacios (Willem II), Duarte (Heracles), Kuwas (Heracles), Memišević (Groningen), Zeneli (Heerenveen), Dalmau (Heracles), Mahi (Groningen)

Memišević zadovoljan, no u Groningenu znaju da nema vremena za slavlje

Dodajmo i da je Memišević nakon susreta bio zadovoljan, kako svojom tako i igrom ekipe, a za holandske medije je istakao:

"Brz povratak nakon vodstva Brede 2:1 za nas je bio važan. Imamo mladu ekipu i mnogo nam je značilo što smo se brzo vratili u igru. Imali smo mnogo prilika, malo ćemo proslaviti. Ne puno jer ovaj mjesec nam je od ogromne važnosti. Bilo bi dobro kada bismo do zimske pauze osvojili još šest-sedam bodova".

Na čelu tabele nakon 14 odigranih kola nalazi se PSV sa 39 bodova, Ajax je drugoplasirani sa dva boda manje, dok je Groningen šesnaestoplasirani sa 13 osvojenih bodova.

Top Komentari

redbull
Memisevica zvati umjesto igraca sa brojem 6
10 1
amarosim
novi stoperski par BIH Memisevic-Vukotic!!!
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi