Para vrti gdje burgija neće? Vidjet ćemo sutra
(Foto: EPA) Kilmarnock u svojim vitrinama ima jednu titulu prvaka Škotske (1965.), tri Kupa Škotske i jedan Liga kup osvojen upravo protiv Celtica, 2012. godine

Niko ne vjeruje u Kilmarnock...

Para vrti gdje burgija neće? Vidjet ćemo sutra

Trećeplasirana ekipa prvenstva igra protiv prvoplasirane, a na lidera kladionice nude kvotu od 12.00 do 15.00 - nema logike.

Ili, ipak, ima? Možda i ima, jer sutra igraju bogataši protiv sirotinje. Celtic protiv Kilmarnocka. Brendan Rodgers protiv Stevea Clarkea.

Sutra, dakle, trećeplasirani Celtic, velikan, na svom Celtic Parku u 17. kolu dočekuje lidera škotskog šampionata Kilmarnock, ali u lidera niko ne vjeruje protiv velikog protivnika.

Vjerovatno zbog činjenice da Kilmarnock nema velikih imena, a nema ni novca, očigledno. Ili ga nema "na bacanje".

Celtic je trenutno najbogatiji klub u Škotskoj, pa shodno s tim i igrači Celtica imaju ogromna primanja.

Kako je Daily Record objavio prošle godine, fudbaleri Celtica u prosjeku zarađuju 14.135 funti sedmično ili godišnje 735.040 funti.

Sa druge strane, Kilmarnock, inače osnovan prije 149 godina, svoje igrače plaća sedmično u prosjeku 1060 funti, što znači da mnogi od njih primaju i manje od ovog iznosa. Prosječna godišnja primanja u ovom klubu su pak 55.100 funti.

Kilmarnock ne troši ni na transfere, pa su sva ovosezonska Clarkeova pojačnja na Rugby Park stigla kao slobodni igrači ili pak na posudbu.

Momo Sylla - rekorder

Nije to specifično samo za ovu sezonu. Kilmarnock je rijetko kada platio igrača, a od nekolicine za koje se i izdvajao novac, najskuplji je bio Momo Sylla koji je prije više od decenije Leicesteru plaćen oko 350 hiljada eura.

Kilmarnock je, međutim, pokazao i da se bez puno novca može napraviti sjajan kolektiv i parirati onima puno bogatijim, a ostaje da se vidi mogu li momci sa Rugby Parka sutra pokoriti i veliki Celtic.

Inače, jednu od najvećih pobjeda u svojoj historiji Kilmarnock je ostvario upravo protiv Celitca, kada je ovu ekipu 2012. godine savladao u finalu škotskog Liga kupa.

Top Komentari

Benjamingst
Hehehe, koja je to drzava ? finalu škotrskog Liga kupa
1 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi