Memiševića iznenadio poziv: "Već sam se pomirio da ću navijati ispred TV-a, a onda..."

Sjajni defanzivac Groningena za SportSport.ba

Memiševića iznenadio poziv: "Već sam se pomirio da ću navijati ispred TV-a, a onda..."

Nogometna reprezentacija BiH početkom naredne sedmice okupit će se u Sarajevu i započeti pripreme za predstojeće kvalifikacijske utakmice. Zmajevi će pohod na Euro započeti na Grbavici, gdje će 23. marta ugostiti Armeniju, a tri dana kasnije na Bilinom polju će snage odmjeriti sa starim rivalom, selekcijom Grčke.

Selektor Robert Prosinečki jučer je na konferenciji za medije izdiktirao imena igrača na koje će računati u predstojećim utakmicama, a zbog povrede Stjepana Lončara naknadno je na popis uvršten Samir Memišević, koji u posljednje vrijeme igra odlično u Holandiji za Groningen.

Poziv je iznenadio i samog Memiševića, bio se pomirio da će Zmajeve gledati putem TV-a...

"Presretan sam, stvarno. Nisam očekivao toliko da ću dobiti poziv, makar i naknadni, jer nakon jučerašnjeg spiska pomirio sam se da ću utakmice gledati putem TV-a. Mogu samo biti zahvalan selektoru što mi je ukazao povjerenje. Biti dio reprezentacije mene čini sretnim i ponosim", javio se Samir Memišević iz Holandije za SportSport.ba, pa dodao:

"Kako sam saznao za poziv? Tim menadžer je došao na trening i rekao mi: 'Samire, stigao je poziv iz BiH, čestitam ti'. Bio sam iznenađen."

Svjestan je kakvi su izazovi pred našim nacionalnim timom.

"Prva utakmica je protiv Armenije, neće biti sigurno lako, jer svi teže ka tome da kvalifikacije otvore pobjedom. Ipak, treba uzeti u obzir da smo kvalitetniji i vjerujem da ćemo na kraju pobijediti. Protiv Grčke očekujem borbu kao i uvijek, znate i samo koliko su neugodni, ali optimističan sam."

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Nije isključeno da u ljetnom prijelaznom roku promijeni sredinu.

"Ugovor mi ističe na kraju tekuće sezone, razgovaramo, ništa nije isključeno. Meni je svakako želja da napravim iskorak u karijeri, ali želja mi je i da budu svi zadovoljni, ne samo ja. I na zimu je bilo opcija da promijenim sredinu, javljali su se klubovi, međutim tada je Groningen bio u teškoj situaciji i ni po koju cijenu me nisu pustili", istakao je nekadašnji defanzivac  Radnika iz Bijeljine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi