Prosinečki naknadno pozvao još jednog reprezentativca

Memišević na spisku

Prosinečki naknadno pozvao još jednog reprezentativca

E. Škorić

Samir Memišević, stoper Groningena, dobio je naknadni poziv selektora Roberta Prosinečkog.

Nekadašnji igrač Radnika iz Bijeljine standardan je u holandskom prvenstvu, ali u posljednje vrijeme nije bio pozivan u nacionalni tim.

Iako ga nije bilo na spisku kojeg je jutros selektor objavio za duele s Armenijom i Grčkom u kvalifikacijama za EP, Memišević je naknadno pozvan.

Zmajevi će kvalifikacije otvoriti 23. marta utakmicom na Grbavici protiv Armenije, a tri dana kasnije na Bilinom polju u Zenici će odmjeriti snage sa starim poznanikom, selekcijom Grčke.

Na spisku se nalaze sljedeći igrači:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor) i Vedran Kjosevski (Željezničar), Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Darko Todorović (Salzburg), Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suwon Bluewings), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Deni Milošević (Konyaspor), Stjepan Lončar (Rijeka), Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Athletic Bilbao), Elvir Koljić (Universitatea Craiova).

Okupljanje je zakazano za 18. mart. u hotelu "Austria&Bosnia" na Ilidži.

Promo

Top Komentari

Adnanos
Jedini koji moze pomoci od onih koji nisu pozvani. Ali tesko je sada zutom. Sunjic i zukanovic igrali dobro zajedno za repku a bicakcic i memisevic izvanredni u svojim klubovima.
5 1
MirzaBarucic
voBra Memija, zasluženo kralju. Najbolji igrač Groningena. Nadam se da ćeš preći u Ajax ili PSV
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi