Samir Memišević i Groningen šokirali Holandiju: Pao je veliki Feyenoord!
Nakon lošeg starta sezone, Groningen igra sve bolje i bolje, pa su trenutno u zlatnoj sredini tabele holandskog prvenstva

Veliki trijumf

Samir Memišević i Groningen šokirali Holandiju: Pao je veliki Feyenoord!

Midhat Šljivak

Groningen je napravio veliko iznenađenje u 22. kolu Eredivisie i savladao je velikana Feyenoord sa 1:0.

Gosti su u ovaj duel ušli kao veliki favoriti. Niko nije vjerovao da će tim iz Rotterdama teren napustiti pognute glave, ali to se na kraju i dogodilo.

Domaći su potpuno nadigrali velikog rivala. Imali su mnogo više pravih šansi, a trenutak odluke u ovom meču dogodio se u 26. minuti kada je nakon lijepe akcije vlastitu mrežu pogađa Van Beek za 1:0.

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Samir Memišević odigrao je još jedan jako dobar meč. Komandovao je sredinom terena i na kraju je odigrao gotovo utakmicu bez greške.

Ovim trijumfom je Groningen nastavio odličnu seriju. Upisali su treću uzastopnu pobjedu i sada su na devetom mjestu tabele sa 27 bodova.

Sa druge strane Feyenoord je na trećem mjestu sa 42 boda, ali sve im više prijeti AZ Alkmaar koji je u velikoj seriju pobjeda i ima samo dva boda manje od velikana iz Rotterdama.

Eredivisie, 22. kolo:

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Groningen - Feyenoord 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi