Memiševićev hat-trick u nestvarnoj pobjedi Groningena

Prijateljski meč

Memiševićev hat-trick u nestvarnoj pobjedi Groningena

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Samir Memišević postigao je hat-trick danas za Groningen.

Groningen je u Uithuizenu sa 16:0 u jednoj trening utakmici pobijedio niželigašku ekipu Eemsmond, a posebno raspoložen bio je bivši stoper Radnika iz Bijeljine.

Već na poluvremenu bilo je 7:0, a upravo je Memišević najavio golijadu u trećoj minuti. Naš stoper je pogađao i u 20., te 37. minuti.

Poslije 7:0 na poluvremenu, činilo se da će holandski prvoligaš malo spustiti tempo igre, ali to se nije desilo i Groningen je u nastavku zabio još devet golova.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Memišević bi karijeru mogao nastaviti u Turskoj, s obzirom na ponude Basaksehira i Galate, ali nije isključena mogućnost ni da ostane u Holandiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi