Niko na stadionu nije mogao da vjeruje kakav potez je izveo Depay dok je još bio u zraku

Nizozemac u centru pažnje

Niko na stadionu nije mogao da vjeruje kakav potez je izveo Depay dok je još bio u zraku

Endin Čaušević

Reprezentacija Nizozemske igra trenutno protiv Katara meč posljednjeg kola grupne faze Svjetskog prvenstva i vodi trenutno sa 1:0, a prvo poluvrijeme obilježila je magija Memphisa Depayja.

Jasno je da su Nizozemci veliki favoriti u ovom okršaju protiv domaćina Katara koji nakon dvije utakmice nema niti jedan jedini bod na svom kontu.

Nizozemska želi da dođe do tri boda i prvog mjesta u ovoj grupi i čini se da su na odličnom putu da na kraju to ostvare.

Nakon prvog poluvremena Nizozemska vodi sa 1:0 protiv Katara, a jedini pogodak u dosadašnjem dijelu utakmice vidjeli smo u 26. minuti kada je sjajno pogodio Gakpo za vodstvo svoje reprezentacije.

Nizozemci su mogli i ubjedljivije da vode jer su imali još nekoliko dosta dobrih šansi, ali Katar je uspio nekako da se odbrani.

Prvi dio utakmice obilježio je i Memphis Depay koji se konačno u potpunosti oporavio od povrede i zaigrao je danas od prve minute, te je oduševio sve na stadionu svojom magijom.

Oglasi

Depay je prije samog gola Nizozemske za 1:0 izveo fantastičan potez kada je na nevjerovatan način uspio da smiri jednu dugu loptu, a ovaj potez izmamio je aplauze s tribina i navijača Katara.

Sjajan potez Depayja možete pogledati OVDJE.

Ubrzo nakon ove magije Depayja ekipa Nizozemske je povela sa 1:0 kada je Gakpo odlično prošao, a zatim sa 15 metara pogodio je nebranjeni dio mreže Katara.

Pogodak Gakpoa pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nizozemskoj pobjeda donosi prvo mjesto u grupi, dok je trenutno drugi putnik u osminu finala Senegal koji vodi nakon prvog poluvremena protiv Ekvadora sa 1:0 u direktnom okršaju za mjesto koje vodi dalje.

Senegal je do prednosti protiv Ekvadora stigao u 44. minuti nakon što je Sarr bio precizan iz penala. Gol Senegalaca pogledajte na OVOM LINKU.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi