Memphis Depay: Zašto nisam uspio u Unitedu?

Razloge je otkrio javno

Memphis Depay: Zašto nisam uspio u Unitedu?

M. Šljivak

Memphis Depay je 2015. godine stigao kao velika zvijezda u Manchester United.

Holandski fudbaler je došao iz PSV-a za 25 miliona funti i od njega se očekivalo da na Old Traffordu eksplodira.

Međutim, na Teatru snova nije napravio ništa. Otišao je nakon godinu i po i sa samo sedam postignutih golova u 53 meča je razočarao sve.

Novu šansu je dobio Lyonu. Tamo igra odlično, a progovorio je o dešavanjima u Unitedu, dok je bio član ovog tima.

"Izgubio sam se u Manchesteru. To je bio jedini problem, trebalo mi je nekoliko godina da to shvatim", rekao je Memphis, te je dodao:

"Tokom boravka u Manchesteru u svima sam tražio krivce. Krivio sam Van Gaala, Mourinha, osjećao sam se kao daje cijeli svijet protiv mene. Jedino nisam krivio sebe. Tako to ide u životu", rekao je Depay.

Frustracija je naravno bila ogromna, jer nije mogao da pokaže šta zaista zna.

"Bio sam frustriran jer nisam mogao doći na nivo koji sam mogao. Adaptacija je trajala duže od očekivanog, a imao sam problema sa defanzivnim načinom igre. Sloboda na terenu mi je bila ograničena. Bio sam zbunjen u Unitedu. Van Gaal nije volio igrače koji ne prate njegove naredbe. a ja nisam mogao na pravi način odgovoriti".

Van Gaal ga je često ostavljao na klupi, a nakon što je Jose Mourinho preuzeo ekipu, izgubio je volju za fudbalom.

"Izgubio sam se. Nakon treninga nisam želio vidjeti nikog i sve je bilo gore i gore. Izvana to djeluje kao lijep život, igraš za veliki klub, živiš u ogromnoj kući, voziš Rolls Roycea, ali sam bio nesretan. Po prvi put sam izgubio želju za igrom. Frustracija je bila sve veća i nisam mogao da nađem način da to promijenim", istakao je Depay.

Shvatio je na kraju šta je problem...

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sad znam u čemu je bio problem. Nisam samo izgubio vjeru u sebe, već i vjeru u Boga. To je bio pravi razlog zašto sam se osjećao usamljeno u Manchesteru. Nećete uspjeti ako se sami nosite sa svojim problemima. Moji nastupi u Unitedu nisu ni blizu onoga šta mogu. Tražio sam izgovore i samo jednu osobu za to mogu kriviti - sebe", dodao je holandski fudbaler.

Sada bi se Memphis mogao vratiti u Premiership, a povezuje se sa ekipom Liverpoola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi