Menadžer Manuela Neuera o odnosu s klubom: On traži poštovanje...
Foto - EPA

Želi i platu od 20 miliona eura godišnje

Menadžer Manuela Neuera o odnosu s klubom: On traži poštovanje...

M. Šljivak

Manuel Neuer još uvijek nije potpisao novi ugovor s Bayernom.

Iskusni 34-godišnji golman ima još godinu dana ugovora s bavarskim velikanom, a pregovori sa čelnicima tima o novom su izuzetno teški.

Navodno je menadžer Thomas Kroth za svog klijenta tražio novi petogodišnji ugovor vrijedan 20 miliona eura po sezonu, a za to Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić nisu htjeli ni čuti.

Pregovori su obustavljeni, a nakon što se Neuer počeo povezivati s drugim klubovima, javio se Kroth da pojasni situaciju.

"Brojke koje se spominju u medijima nisu tačne. Imamo fleksibilan odnos sa Salihamdižićem i Kahnom oko dužine ugovora", rekao je on i nastavio je:

"Komplikovano je to sve za objasniti jer smo sada usred krize. Ipak, Manuela brine samo jedna stvar - poštovanje od strane kluba", završio je Kroth svoje izlaganje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Neuer je već devet godina član Bayerna. Odigrao je ukupno 606 utakmica za klub i osvojio je sve što je mogao.

Na njegovu poziciju oko će od naredne sezone baciti Alexander Nubel, pojačanje iz ekipe Schalkea.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dda27
Trazi postovanje naslov, želi i platu od 20 miliona podnaslov, i onda u tekstu piše brojke (citaj 20 miliona plata) koje se spominju u medijima nisu tačne. Ne moze onda biti podnaslov želi i platu od 20 miliona, kontradiktorno je.
4 0
ek76
Neuer sigurno ne vrijedi 20 miliona godisnje pogotovo sada kad vec ima 34 godine.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi