Menadžer potvrdio da je rastanak blizu: Anthony želi napustiti United

Potvrđeno ono o čemu se dugo špekuliše

Menadžer potvrdio da je rastanak blizu: Anthony želi napustiti United

Već odavno se špekuliše da bi Manchester United uskoro mogao ostati bez sjajnog Francuza Anthony Martiala.

Naime, Martial je pao u drugi plan kod Josea Mourinha, a to ga je čini se košatalo mjesta i u selekciji Francuske koja će uskoro početi svoju avanturu na Mundijalu u Rusiji.

Zbog toga su se i pojavile špekulacije da Martial želi napustiti Old Trafford, a sada je to potvrdio i njegov menadžer Philippe Laomboley. Ipak, Laomboley nije želio komentarisati glasine da bi njegov klijent mogao karijeru nastaviti u redovima Juventusa.

"Da li je donio odluku o svojoj budućnosti? Nakon mnogo razmišljanja o svim mogućim opcijama, Anthony je zaključio da želi napustiti Manchester United", istakao je Lamboley u razgovoru za RMC Sport.

"Postoji mnogo razloga zašto to želi učiniti, ali sada je prerano o tome razgovarati. On će vam sve reći kada bude vrijeme... Ipak, United ne želi da on ode, ali mi već nekoliko mjeseci ne možemo postići dogovor sa klubom. Mislim da je jasno da oni ne smatraju njega važnim igračem jer kada najmoćiniji klub na svijetu ne može dogovoriti produženje saradnje u osam mjeseci pregovora, onda shvatite da on nije prioritet", poručio je menadžer Anthonyja Martiala, pa nastavio:

"Moraom ipak zapamtiti da je on pod ugovorom sa Unitedom, tako da će klub imati posljednju riječ o njegovom odlasku. Mi ćemo poštovati svaku odluku, ali on će svoju želju ispuniti maker po isteku ugovora".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na pitanje o potencijalnim destinacijama svog klijenta, Lamboley je poručio da Martial samo želi igrati, te da će o svemu razmišljati nešto kasnije.

Anthony Martial je 2015. godine stigao u United iz Monaca za oko 60 miliona eura, a njegov ugovor sa Crvenim đavolima važi do narednog ljeta. U protekloj sezoni je upisao 30 premierligaških nastupa za United, ali je bio nezadovoljan minutažom. Ipak, uspio je postići devet golova i upisati pet asistencija.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi