Menadžer potvrdio visinu otkupne klauzule Interove mete: "Bolji je od Paula Pogbe"

Conteov uslov

Menadžer potvrdio visinu otkupne klauzule Interove mete: "Bolji je od Paula Pogbe"

Španski AS je prije dva dana donio priču o veznjaku Atletico Madrida Thomasu Parteyju. Navodno je njegov transfer u Inter uslov da Antonio Conte preuzme kormilo Nerazzurra prije početka nove sezone.

Inter se oslobodio posebnog tretmana i rigorozne kontrole UEFA-e zbog finansijskog fair-playja, pa će ovog ljeta moći puno bezbrižnije trošiti na transfer tržištu.

Špekulisalo se da je otkupna klauzula 25-godišnjeg veznjaka Thomasa Parteyja u Atletico Madridu 50 miliona eura, te da ne bi čudilo da je Inter i aktivira.

Sada je menadžer fudbalera iz Gane Jose Daniel Jimenez Pozanco za FcInterNews potvrdio da je to tačna cifra.

"Nema razloga zbog kojeg on ne bi došao u Italiju. Inter je, poput Atletica, vrhunski klub. On ima otkupnu klauzulu u iznosu od 50 miliona eura i u fudbalu je sve moguće. Pogledajte samo slučaj Diega Godina koji je napustio Atletico kako bi došao u Inter ili Antoinea Griezmanna koje možda na putu za Barcelonu", istakao Jimenez Pozanco.

On je potom uporedio svog klijenta sa Paulom Pogbom. Inače, Thomas Partey je nedavno izabran među najboljih 11 afričkih fudbalera u sezoni na isteku.

"On je poput Pogbe, veznjak koji igra između dva šesnaesterca, ali je bolji od Francuza i puno više radi u defanzivi. Mislim da dobija puno manje pažnje medija jer je Afrikanac", izjavio je Jimenez Pozanco, pa dodao:

"Prvi put sam ga gledao kako igra u Gani i odmah sam prepoznao njegove kvalitete. Smatra sam da može biti jedan od najboljih na svijetu ako napreduje u taktičkom pogledu... Rekao sam mu da mora slušati, učiti i ostati skroman. Uvijek morate pamtiti odakle dolazite, a on je danas tu zahvaljujući napornom radu. Niko mu ništa nije dao".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sam Partey je nedavno javno govorio kako nije zadovoljan minutažom u važnim utakmicama Jorgandžija. Sada se, međutim, čini da mu je Conte spreman dati važnu ulogu u Interu. Naravno, ukoliko Conte i Partey uopšte stignu na Meazzu.

Thomas Partey je prošao omladinski pogon Atletica, a 25-godišnji veznjak iz Gane je ove sezone odigrao 31 utakmicu za Jorgandžije u LaLigi. Postigao je tri gola i upisao četiri asistencije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi