Conte i Di Francesco postigli dogovore s novim klubovima

Jedan u Inter, drugi u Sevillu

Conte i Di Francesco postigli dogovore s novim klubovima

E. Škorić

Po izvještajima medija u Italiji i Španiji, Antonio Conte i Eusebio di Francesco imaju nove timove.

Antonio Conte je proslavljeni italijanski stručnjak koji je vodio Juventus, Chelsea i reprezentaciju Italije, a koji već neko vrijeme nema posla. Međutim, sada je objavljeno kako je dogovorio uslove sa Interom.

Novinar Sky Sport Italia Fabrizio Romano potvrdio je da Conte dolazi na poziciju Luciana Spallettija i vodit će milanski klub u narednoj sezoni, bez obzira hoće li Inter završiti u Ligi prvaka ili ne.

Vjeruje se da Conte dolazi u Inter da pokuša srušiti svoj bivši klub s trona u Italiji, a Inter mu je spremio ugovor na četiri godine.

U međuvremenu, bivši trener Rome Eusebio Di Francesco seli u Španiju. On će se pridružiti Monchiju u Sevilli. Njih dvojica su radili u Romi, ali su otpušteni krajem sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

EDF je još pod ugovorom s Romom iako je u martu napustio Rimljane. Nakon što i zvanično raskine saradnju s Romom, postat će novi trener Seville, koja je od marta bez trenera. Pablo Machin je smijenjen, pa je za privremenog trenera postavljen Joaquin Caparros.

Di Francesco je navodno dogovorio saradnju sa Andalužanima na dvije godine i pokušat će klub vratit u Ligu prvaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi