Menalo je u dilemi gdje nastaviti karijeru, dvije opcije na stolu

Briljira u Sloveniji

Menalo je u dilemi gdje nastaviti karijeru, dvije opcije na stolu

A. Čaušević

Luka Menalo je i u nastavaku sezone briljantan u dresu Olimpije gdje je stigao na posudbu iz Dinama. 

Menalov igrački karton je u vlasništvu Dinama, a nekadašnji mladi reprezentativac BiH je u dilemi gdje nastaviti karijeru.

Za sada su u igri dvije opcije. Povrtak u Dinamo ili ostanak u Olimpiji. Otkrio je to i 23-godišnjak u razgovoru za Sportske Novosti.

Olimpija bi ga rado zadržala u svojim redovima jer klub iz Ljubljane planira iskorak u Evropi, dok se ne isključuje mogućnost da se nametne novom treneru Modrih, Igoru Jovićeviću.

"Svojim igrama u Olimpiji pokazao sam da sam spreman boriti se za status u Dinamu. Službeno, na ljeto mi ističe posudba u Olimpiji, a onda ću u dogovoru s Dinamom vidjeti kakva mi je budućnost. Činjenica jest i da me Olimpija želi zadržati, klub ima ambicije napraviti i iskorak u Europi, htjeli bi da budem dio tog projekta, ali pitanje je hoće li to biti izvedivo.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Sa saigračima iz Dinama stalno sam u kontaktu, znam kakva je tamo situacija, sigurno neću imati problema s prilagodbom ako budem dio prve momčadi od ljeta. Vidjet ćemo, ima još vremena, sad mi je glavno da igram dobro, da pobjeđujemo i neka se tako i nastavi do kraja sezone."

Menalo je u Prvoj ligi Slovenije na 24 utakmice zabio devet golova i na pravom putu je da s Olimpijom postane prvak te zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi