Trener Širokog nakon pobjede u Zenici

Sablić: O tituli ne razmišljamo, cilj je plasman u Evropu

Dino Kurbegović

Nogometaši Širokog Brijega su danas na Bilinom polju na krilima fenomenalnog Luke Menala uvjerljivo savladali zenički Čelik rezultatom 4:1. Izabranici Gorana Sablića opravdali su ulogu favorita i nastavila sjajan niz pobjeda, koji ih i nakon ovog kola ostavlja na čelu tabele.

Trener gostiju bio je zadovoljan pobjedom svoje ekipe, te igrom Luke Menala, a osvrnuo se i na krajnji cilj kluba u ovoj sezoni.

"Veoma lijepa nogometna predstava, gledaoci su uživali, siguran sam, konačni rezultat je mogao biti i drugačiji, bilo je još dosta šansi s obje strane. Ipak, mislim da smo zasluženo pobijedili, prvi smo postigli gol, a potom je došao i drugi pogodak, kasnije je bilo mnogo lakše. Čestitam i Čeliku na fer i korektnoj igri i želim im da ostanu u Premijer ligi", istakao je Sablić.

Luka Menalo danas je bio nerješiva enigma za domaću odbranu.

"Menalo je veliki potencijal Bosne i Hercegovine, već par sezona igra dobro u kontinuitetu, sazrijeva kao igrač što je meni jako važno. Luka više uključuje logiku i neke stvari koje možda nije prije, racionalnije radi, a ono što on ima je sigurno taj osjećaj za gol. Danas je to još jednom i pokazao", pohvalio je svog igrača trener ekipe s Pecare.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki svojim igrama pokazuje da je spreman ove sezone ići do kraja.

"U ovom trenutku teško je govoriti o tituli, mi moramo ostati nogama na zemlji. Osnovni cilj je izlazak u Evropu, a ako nam se pruži šansa za nešto više, nadam se da ćemo biti dovoljno mudri i kvalitetni da odemo do kraja", završio je Sablić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi