Prvi fudbaler koji je javno razočaran u Hadžibegića: "To me jako pogodilo, bio sam standaradan..."

Nije ga bilo na martovskom okupljanju

Prvi fudbaler koji je javno razočaran u Hadžibegića: "To me jako pogodilo, bio sam standaradan..."

Admin Čaušević, foto: Dino Kurbegović

Faruk Hadžibegić na startu kvalifikacija ima polovičan učinak. U Zenici je bila rapsodija, a u Bratislavi debakl. Zmajevi su pokazali dva lica i kontinuitet dobrih igara je ono na čemu mora insistirati novi stručni štab ako želi na historijsko Europsko prvenstvo. 

Svaki spisak kojeg objavljuje selektor javnost iščekuje sa dosta pažnje. Na listi se obično nađe 25 ili 26 igrača, tako da neko mora platiti cijenu i biti izostavljen.

Međutim, rijetke su situacije kada igrači otvoreno progovore o svom razočarenju nakon što izostanu sa okupljanja. Sada je to uradio Luka Menalo.

Menalo već dugi niz godina igra sasvim dobro u HNL-u, bio je i standardni reprezentativac, a u razgovoru za Sportske Novosti je kazao da ga je pogodilo što se u martu nije našo na spisku.

"To me maksimalno pogodilo. I jako razočaralo. Izgubio sam mjesto u reprezentaciji u kojoj sam bio standardni igrač posljednjih godina. Nije mi bilo lako. Sad se nadam da ću se igrama u Dinamu opet izboriti za svoj reprezentativni status."

Ova izjava krilnog fudbalera dolazi nekoliko dana nakon što je donio Modrim veliku pobjedu u gradskom derbiju protiv Lokomotive. Novi trener Igor Bišćan ga je bacio u vatru i momak iz Čapljine mu se odužio golom.

Oglasi

Otkrio je Menalo i da je zimus mogao otići u Maccabi iz Tel Aviva, ali da je sada već bivši trener Ante Čačić sve stopirao.

"Imao sam tu ponudu. Da, bio sam šokiran što me nije pustio. Bio sam uvjeren da me nigdje ne vidi. Međutim, u zadnjim danima prijelaznog roka trener mi je postavio rampu. Nije se složio da odem u Tel Aviv, uvjerio me da sam bitan za ekipu.

Menalo slavi veliku pobjedu Dinama protiv Lokomotive

Na kraju nisam bio toliko bitan koliko mi je bilo rečeno. Ali, ne žalim za time. Ko zna kako bi se rasplele stvari da sam otišao. Ne, ne, definitivno mi nije krivo što nisam spremio putne torbe i otišao u Izrael."

Menalo je dodao da još uvijek ne razmišlja šta donosi ljetni prijelazni rok te sve zavisi od toga da li će biti u Bišćanovim planovoima.

S druge strane, Hadžibegić se tokom marta našao u neobranom grožđu, a svoju grešku je i sam priznao. I to zbog Miroslava Stevanovića koji se nije našao u rosteru za meč sa Islandom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Stevanović nije upitan. Ima puno svijeta koji kaže da nekog ne volim ili volim… Ljudski je i da je ljut, a rekao sam sebi da više neću pozivati 25 igrača, već 23. Mislim da je razočaran jer voli ovu zemlju i reprezentaciju", poručio je Hadžibegić tada.

Zmajevi kvalifikacije nastavljaju u junu kada će gostovati Portugalu te dočekati Luksemburg. I tada kao i svaki put do sada spisak pozvanih igrača će se čekati sa velikim nestrpljenjem.

Top Komentari

Gr0hot
Bravo Menalo. Hadzibeg je postavljen da slusa i radi sta mu se kaze a za bolje ni nije. Progovorite i ostali
3 0
saju701
Ako neko zasluzuje da igra onda je to ovaj momak. Zalaganje i borbenost uvijek na visokom nivou.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi