Sportski direktor velikana snimljen na Maksimiru - Čapljinac donosi ogromno bogatstvo Modrima
Foto: Germanijak.hr

Novi veliki posao Dinama u najavi

Sportski direktor velikana snimljen na Maksimiru - Čapljinac donosi ogromno bogatstvo Modrima

Edmir Škorić

Hrvatski reprezentativac Josip Šutalo (23) na korak je od velikog transfera nakon nove runde pregovora koji su održani na zagrebačkom Maksimiru.

Šutalo, Čapljinac koji je kao nadareni klinac stigao 2014. godine u Dinamo, sada sa 23 sprema se za transfer karijere. Ovaj sjajni štoper blizu je prelaska u Ajax, a hrvatski portal Germanijak.hr ekskluzivno je objavio fotografije na kojima se vidi sportski direktor Ajaxa Sven Mislintat koji je na stadionu razgovarao 2,5 sata sa čelnicima Dinama.

Ajax je nedavno poslao ponudu od 12 miliona eura, koliko je ponudila i Fiorentina. Ipak, cijena koju Dinamo traži za Šutala puno je veća, ali u Ajaxu su toga i svjesni i ne odustaju od igrača.

U Dinamu vjeruju da mogu mnogo zaraditi na svom nogometašu, te očekuju da se utrku uključe i velikani evropskog nogometa.

Oglasi

U Amsterdamu su Šutala izabrali kao svoje veliko odbrambeno pojačanje, no još se ne zna da li su pregovori na Maksimiru urodili plodom i hoće li Šutalo veoma brzo zaigrati u Erediviziji noseći dres slavnog kluba.

U dresu hrvatskog prvaka ovaj Čapljinac je odigrao 84 utakmice i ima učinak od šest golova i tri asistencije.

S Dinamom ima tri naslova prvaka Hrvatske, a on bi mogao biti samo jedan od važnih igrača Dinama koji će otići ovog ljeta, ali će se zato u kasu Zagrepčana sliti deseci miliona eura.

Podsjećamo da je sjajni golman Dominik Livaković na meti raznih timova i pitanje je samo gdje će na kraju završiti, dok bi Luak Ivanušec trebao da pređe u redove Feyenoorda.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Naravno, nedostajaće Modrima i Bruno Petković, oko kojeg bitku vode brojni timovi. Vjeruje se da će se i njega na Maksimiru odreći, naravno samo uz ponudu koja ih bude zadovoljila.

No, za sada sve visi u zraku i nijedna od zvijezda Dinama još nije napravila veliki transfer, ali dojam je da će prije ili kasnije to učiniti.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti