Menalo zažalio zbog onoga što je jučer rekao: "Žao mi je, ali morate me razumjeti..."
Foto: Martin Metelko/Ekipa24.si

Izazvao veliku pažnju u Sloveniju

Menalo zažalio zbog onoga što je jučer rekao: "Žao mi je, ali morate me razumjeti..."

E. Škorić

Olimpija je doživjela još jedan težak udarac na početku nove sezone. Nakon ispadanja iz Evrope, uslijedilo je i ispadanje iz Kupa Slovenije.

Olimpija je na stadionu Stožice u Ljubljani od Rudara iz Velenja poražena s 1:0, pa je ostala bez polufinala Kupa. Gol odluke postigao je Trifković u 79. minuti, a Olimpija kraj dočekala s devetoricom.

Isključen je prvo Boakye u 86. minuti, a u 90. i povremeni bh. reprezentativac Luka Menalo, koji se našao u centru pažnje jer je opsovao ligu.

"Sram vas bilo, vama i vašoj ligi", rekao je Menalo pomoćnom sudiji dok je napuštao teren.

Dan kasnije, Menalo je u razgovoru za Ekipa24 shvatio da je pogriješio, pa je uputio javno izvinjenje.

"Želio bih da se obratim svima onima koji igraju sa mnom, koji žive za Olimpiju, svim navijačima i svima koji prate slovenački nogomet. Želio bih se javno ispričati za svoje riječi koje sam izgovorio u trenutku isključenja. Znate, u afektu čovjek mnogo toga kaže. Shvatam da sam izgovorio riječi koje su bile potpuno neprimjerene. Rekao sam ono što nisam smio", kazao je bivši igrač Dinama i Širokog, pa je dodao:

"Ja sam profesionalac i stvarno to ne smijem dopustiti. Zato zaista želim još jednom iskreno da se ispričam svima i istovremenom zamolim da me pokušaju razumjeti".

Menalo je inače u posljednje vrijeme pružao dobre partije, postizao golove u dresu Olimpije, ali jučer nije bio njegov dan, ustalom kao ni dan njegovog kluba, koji se sada u potpunosti fokusira na mečeve slovenačkog šampionata.

Top Komentari

DamirT
Kad je Menalo igrao za Zeljeznicar???
6 2
Bulwyf
E cuj Zelhe
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti