Menezes: Luiz je izgubio bitku sa Džekom

Selektor Brazila pošteno priznao

Menezes: Luiz je izgubio bitku sa Džekom

Selektor Brazila Mano Menezes priznao je kako njegov igrač David Luiz nije mogao čuvati napadača Bosne i Hercegovine Edina Džeku.

U prijateljskoj utakmici reprezentacija Brazila i Bosne i Hercegovine pobjedu su odnijele Carioce rezultatom 2:1, ali uz dosta sreće.

 

U odbrani je Džeko zadavao mnogo problema Chelseajovom stoperu Davidu Luizu, koji jednostavno nije mogao zaustaviti Dijamanta, a to je priznao i selektor Brazila Mano Manezes.

 

"David je izgubio koncentraciju nakon što je napravio grešku. To je normalna stvar u životu fudbalera. Osim toga, Luiz je morao čuvati igrača kojeg je užasno teško čuvati", kaže Menezes i nastavlja:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 

"Džeko voli fizičke duele. David je prihvatio ovu vrstu borbe i izgubio. Tu sam i ja malo pogriješio jer sam trebao ranije poslati ispomoć Davidu koji se nije mogao sam nositi sa Džekom", dodao je selektor Brazila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.