Italijani otkrili dva razloga zbog kojih se Milan odlučio riješiti Rebića

Kratko i jasno

Italijani otkrili dva razloga zbog kojih se Milan odlučio riješiti Rebića

E. Oštraković

Čini se kako je samo pitanje trenutka kada će Ante Rebić biti predstavljen kao novi fudbaler Bešiktaša.

Njegov odlazak je jedna od stvari koje se nestrpljivo čekaju u Milanu, a razlog je budžet za plate u ovom klubu.

Kako navode italijanski mediji dva su razloga zbog kojih su se iz Milana odlučili što prije riješiti Rebića.

Prvi razlog je strah trenera Stefana Piolija da bi Rebićevo nezadovoljstvo u slučaju da bude rezerva imalo negativan uticaj na svlačionicu Milana.

Drugi razlog je taj što je imao jako dobru platu, te su i tu vidjeli način da "olakšaju" budžet ukoliko on ode.

Oglasi

Rebić je prije četiri godine stigao u Milan iz Frankfurta i imao je poprilično dobru debitantsku sezonu, ali tada su kola hrvatskog ofanzivca krenula nizbrdo.

Sve je kulminiralo protekle sezone kada se Rebić nije nešto posebno naigrao, a pred početak priprema trener Pioli poručio mu je da više nema šta tražiti u Milanu jer on više ne računa na njega.

Pioli je hladnokrvno poručio hrvatskom fudbaleru da je otpisan i da treba da napusti klub, a čini se da će on to i uraditi.

Rebić nije otišao čak ni na pripreme u Ameriku s Milanom i tu mu je postalo jasno da su dani za njega u tom klubu odbrojani.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Rebić je ponikao u Vinjanima, a igrao je još za Imotski, Split, Fiorentinu, Leipzig, Veronu, Frankfrut i Milan.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 42 meča i dao tri gola, no već neko vrijeme ne igra za Vatrene zbog sukoba sa Zlatkom Dalićem.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi