Najave su bile uzaludne - Mensur Mujdža se nadao preuzimanju člana HNL, on predstavio drugog trenera
Mensur Mujdža ipak neće na klupu Gorice.

Gorica ima novog trenera

Najave su bile uzaludne - Mensur Mujdža se nadao preuzimanju člana HNL, on predstavio drugog trenera

E. Ganibegović

Dinko Jeličić je nedavno postao bivši na klupi Gorice. Funkciju novog trenera ovog kluba trebao je preuzeti Mensur Mujdža, ali ništa od toga.

Nakon poraza od Hajduka rezultatom 3:0, Gorica je na internom sastanku odlučila da se zahvali sada već bivšem treneru Dinku Jeličiću.

Hrvatski mediji nakon toga su prenijeli kako će novi šef struke biti bivši bh. reprezentativac Mensur Mujdža, no ništa od toga.

Rajko Vidović novi trener Gorice

Naime, Gorica je predstavila novog trenera. Radi se o 49-godišnjem Rajku Vidoviću.

"Mogu reći da dosta poznajem Goricu, pratim HNL i često sam dolazio na utakmice u Veliku Goricu. Smatram da je riječ o kvalitetnoj momčadi koja je imala peha, ali normalno je da se takve stvari događaju, da dolazi i do pada forme", rekao je i nastavio:

"Međutim, vjerujem u ovu momčad jer su to dečki koji su ranije pobjeđivali Dinamo, Hajduk, Rijeku, Osijek… I sigurno nisu zaboravili igrati. Sada je potrebno da uložimo dodatne napore i uz pošten i kvalitetan rad vratimo Goricu na put na kojem je bila."

Oglasi

Posljedni angažman imao je u Kustošiji.

"Ovim putem želim izraziti veliku zahvalnost ljudima iz Kustošije koji su me podržali i pokazali izuzetnu korektnost i razumijevanje za ovu priliku koja je korak naprijed u mojoj trenerskoj karijeri. Drago mi je što sam preuzeo Goricu, a Kustošiji želim da ostvare zacrtani cilj, a to je povratak u rang više."

Vidović će na klupi Gorice debitovati nakon reprezentativne pauze, 30. marta protiv Varaždina i to u gostima.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

S 31 bodom Gorica je trenutno šesta na tabeli. Ispasti neće sigurno jer je za dno zakucan Rudeš sa sedam bodova, a teško da će se domoći i Evrope. 

Što se Mensura Mujdže tiče, on je od januara 2023. godine bio pomoćni trener. Također, ranije je vodio i juniore ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi