Mertens junak Napolija u Bergamu

Napoli i dalje prvi

Mertens junak Napolija u Bergamu

Endin Čaušević

Fudbaleri Napolija danas su na gostovanju savladali Atalantu u jednom od derbija 21. kola italijanske Serije A.

Napoli je danas na veoma teškom gostovanju ostvario važnu pobjedu i tako i dalje zadržao korak ispred Juventusa. Napolitanci su od prve minute željeli da dođu do prednosti, no Atalanta je uspjela da se nosi na sredini terena sa protivničkom ekipom.

Međutim, sredinom drugog poluvremena Napoli je uspio da povede sa 1:0. Callejon je odlično uposlio Mertensa koji se još bolje snašao u kaznenom prostoru domaćeg tima i postigao sjajan gol za vodstvo Napolija.

Do kraja meča Atalanta je imala incijativu, dok je Napoli prijetio ozbiljno iz kontri. Iako su obje ekipe imale nekoliko dobrih šansi na kraju se rezultat nije mijenjao i ostalo je 1:0 za goste. Napoli je prvi na tabeli sa 54 boda dok je Juve drugi sa četiri boda i utakmicom manje. Atalanta je na sedmom mjestu sa 30 bodova.

Seria A, 21. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta - Napoli 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi