Mertens kupio pizze za beskućnike u Napulju

Lijep gest napadača Napolija

Mertens kupio pizze za beskućnike u Napulju

Najbolji strijelac Napolija ove i protekle sezone Dries Mertens obradovao je beskućnike u Napulju tako što im je kupio pizze. 

Ovu priču, koja se desila krajem prošle godine, prenosi Corriere del Mezzogiorno, a desila se nakon gostovanja Napolija kod Torina.

Izabranici Maurizija Sarrija pobijedili su sa 3:1, a bila je to još jedna u nizu utakmica na kojima Mertens u to vrijeme nije uspijevao postići gol. Kada se vratio u Napulj, pozvao je bliskog prijatelja i predložio mu da mu pomogne u kupovini hrane za beskućnike.

Prije nego što su ih podijelili, Mertens i prijatelj su izrezali pizze na kriške, a priča je tek sada otkrivena za javnost. Mertens je dobro poznat kao osoba koja je privržena građanima Napolija i ovo sigurno neće biti njegova posljednja pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi